top
Devoționale zilnice 12 Decembrie – Înlocuirea umbrelor

12 Decembrie – Înlocuirea umbrelor

ZIUA 346

ZIUA 12 de advent*

„advent” provine din cuvântul latin „adventus” și înseamnă venire sau arătare. În limbajul comun, acest cuvânt semnifică perioada de patru săptămâni care preced Nașterea Domnului.

Evrei 8:1-2 Punctul cel mai însemnat al celor spuse este că avem un Mare Preot care S-a aşezat la dreapta scaunului de domnie al Măririi, în ceruri, ca slujitor al Locului Preasfânt şi al adevăratului cort, care a fost ridicat nu de un om, ci de Domnul.

Ideea centrală a Epistolei către Evrei este că Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, nu a venit doar ca să se încadreze în sistemul pământesc de slujire preoțească ca să fie cel mai bun preot uman, ci a venit ca să și împlinească și să pună capăt acestui sistem, și să ne orienteze toată atenția asupra lui Însuși, slujindu-ne mai întâi la Golgota ca Jertfa finală pentru noi și apoi în cer ca Preotul nostru final.

Cortul Vechiului Testament, preoții și jertfele erau niște umbre. Acum realitatea a venit, iar umbrele au trecut.

Iată o ilustrație de advent potrivită pentru copii – și pentru aceia dintre noi care eram copii și ne mai amintim cum era. Să presupunem că tu și cu mama ta ajungeți într-un magazin și să vă despărțiți. Imediat începi să te sperii și să intrii în panică de nici nu mai știi în ce direcție să mergi și cum să alergi până la capătul culoarului și, chiar înainte de a începe să plângi, vezi o umbră pe podea la capătul raionului care arată exact ca mama ta. Aceasta te face cu adevărat plin de speranță. Dar care din acestea două este mai bună? Speranța de a vedea umbra sau faptul că mama ta trece după colț și este ea în persoană?

Exact așa este și atunci când Isus ajunge să fie Marele nostru Preot. Aceasta este esența Crăciunului. Crăciunul este înlocuirea vechilor umbre cu o Persoană reală: e ca și atunci când mama a pășit după colțul culoarului și oferă unui copil mic toată ușurarea și bucuria posibilă.

Sursa originală: Replacing The Shadows https://www.desiringgod.org/articles/replacing-the-shadows

Tradus cu permisiune – Translated with permission