15 Decembrie – Viață și moarte de Crăciun

ZIUA 349

ZIUA 15 de advent*

„advent” provine din cuvântul latin „adventus” și înseamnă venire sau arătare. În limbajul comun, acest cuvânt semnifică perioada de patru săptămâni care preced Nașterea Domnului.

Ioan 10:10Hoţul nu vine decât să fure, să junghie şi să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug.

Când eram pe punctul de a începe aceste devoționale, am primit vestea că Marion Newstrum tocmai murise. Marion și soțul ei, Elmer, făceau parte din biserica noastră de mai multă vreme decât majoritatea membrilor noștri care erau în viață la acea vreme. Ea avea 87 de ani. Erau căsătoriți de 64 de ani.

Când am vorbit cu Elmer și i-am spus că vreau ca el să fie puternic în Domnul și să nu renunțe la viață, mi-a spus: „A fost un prieten adevărat”. Mă rog ca toți creștinii să poată spune la sfârșitul vieții: „Hristos a fost un prieten adevărat”.

Cu ocazia fiecărui Advent, marchez aniversarea morții mamei mele. Ea a rămas blocată în al 56-lea an al vieții ei într-un accident de autobuz în Israel. Era 16 decembrie 1974. Aceste evenimente sunt incredibil de reale pentru mine și astăzi. Dacă mi-aș permite, aș putea ajunge cu ușurință la lacrimi – de exemplu, gândindu-mă că fiii mei nu au cunoscut-o niciodată. Am îngropat-o a doua zi după Crăciun. Ce Crăciun prețios a fost!

Mulți dintre voi s-ar putea să simțiți pierderea în acest Crăciun cu mai multă intensitate decât înainte. Nu încercați să opriți, să blocați această stare. Lasați-o să vină. Simțiți-o. Pentru ce este iubirea, dacă nu pentru a ne intensifica afecțiunile – atât în viață, cât și în moarte? Dar oh, nu fi amar. Este tragic și autodistructiv să fii plin de amărăciune.

Isus a venit de Crăciun pentru ca noi să avem viața veșnică. „Am venit ca ei să aibă viață și să o aibă din belșug” (Ioan 10:10). Elmer și Marion discutaseră unde doreau să își petreacă ultimii ani. Elmer a spus: „Marion și cu mine am fost de acord că ultima noastră casă să fie la Domnul”.

Te simți neliniștit atunci când vine vorba de acasă? De sărbători, familia lărgită vine acasă. Ne simțim bine. Doar că motivul principal pentru care ne simțim bine acasă este că atât ei cât și eu, suntem destinați în adâncul ființei noastre pentru o altă revenire Acasă. Toate celelalte reveniri sunt doar mici degustări. Da, degustările sunt foarte bune, dacă nu devin niște înlocuitori. Oh, nu lăsați ca toate lucrurile dulci ale acestui sezon să devină înlocuitori ai Celui ce reprezintă finalul, ai Celui cu adevărat Minunat și într-u totul satisfăcător de „Dulce”. Lasă ca fiecare pierdere cât și fiecare încântare să îți trimită inima acasă în ceruri.

Crăciunul – Ce este decât acesta dacă nu: Am venit ca ei să aibă viață? Marion Newstrum, Ruth Piper și tu și eu — pentru ca să avem Viața, acum și pentru totdeauna.

Fă acum din prezentul existenței lui Hristos, cel mai bogat și cel mai profund Crăciun, fiind gata să bei din fântâna veșniciei. Este atât de aproape!

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Life And Death At Christmas https://www.desiringgod.org/articles/life-and-death-at-christmas–2

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: