16 Decembrie – Cel mai reușit pas înapoi al lui Dumnezeu

ZIUA 350

ZIUA 16 de advent*

„advent” provine din cuvântul latin „adventus” și înseamnă venire sau arătare. În limbajul comun, acest cuvânt semnifică perioada de patru săptămâni care preced Nașterea Domnului.

Filipeni 2:9-11 – De aceea şi Dumnezeu L-a înălţat nespus de mult şi I-a dat Numele care este mai presus de orice nume;pentru ca, în Numele lui Isus, să se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pământ şi de sub pământ şi orice limbă să mărturisească, spre slava lui Dumnezeu Tatăl, că Isus Hristos este Domnul.

Crăciunul a marcat începutul celui mai reușit pas înapoi al lui Dumnezeu. El întotdeauna Și-a găsit plăcerea în a-Și arăta puterea în clipe de înfrângere aparentă. El face retrageri tactice pentru a câștiga victorii strategice.

În Vechiul Testament, lui Iosif, unul dintre cei doisprezece fii ai lui Iacov, i s-a promis slavă și putere în visul său (Geneza 37:5–11). Dar pentru a obține acea victorie a trebuit să devină sclav în Egipt. Și, de parcă nu ar fi de ajuns, când condițiile lui s-au îmbunătățit din cauza integrității sale, a fost făcut mai rău decât un sclav: un prizonier.

Dar totul a fost planificat. Plănuit de Dumnezeu pentru binele lui și al familiei sale și, în cele din urmă, pentru binele lumii întregi! Căci acolo, în închisoare, l-a întâlnit pe majordomul – paharnicul – lui faraon, care în cele din urmă l-a adus la faraon, care l-a pus peste Egipt. Și în cele din urmă, visul s-a împlinit. Frații lui s-au închinat înaintea lui și el i-a scăpat de foame. Ce traseu improbabil către glorie!

Dar aceasta este calea lui Dumnezeu – chiar și pentru Fiul Său. S-a golit și a luat forma unui sclav. Mai rău decât un sclav – un prizonier – și a fost executat. Dar, ca Iosif, și-a păstrat integritatea. „De aceea şi Dumnezeu L-a înălţat nespus de mult şi I-a dat Numele care este mai presus de orice nume;pentru ca, în Numele lui Isus, să se plece orice genunchi ” (Filipeni 2:9-10).

Și aceasta este calea lui Dumnezeu și pentru noi. Ni se promite slavă – dacă vom suferi împreună cu El, așa cum se spune în Romani 8:17. Calea în sus este în jos. Calea înainte este înapoi. Calea către succes este prin eșecuri divine stabilite de Dumnezeu. Întotdeauna vor arăta și se vor simți ca niște eșecuri.

Dar dacă Iosif și Isus ne învață ceva în acest Crăciun, acesta este următorul: Ceea ce s-au gândit negreșit Satana și oamenii păcătoși ca să facă rău, „Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca să împlinească ceea ce se vede azi!” (Geneza 50:20).

Voi, sfinților înfricoșați, un nou curaj luați

Căci norii de care atât de mult vă temeți

Sunt mari dar plini cu milă și s-or revărsa

În binecuvântări pe cap, deasupra ta.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: God Most Successful Setback https://www.desiringgod.org/articles/gods-most-successful-setback

Tradus cu permisiune – Translated with permission

One thought on “16 Decembrie – Cel mai reușit pas înapoi al lui Dumnezeu

 1. Ce minunat!
  De-aceea este Dumnezeu!
  El isi rezervă dreptul de a face altfel lucrurile pentru ca noi să ii vedem maretia si slava.
  Minunat pasaj!
  Amin, amin!!!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: