9 Februarie – Mai bun decât banii, sexul și puterea

Autor: John Piper

ZIUA 40

Să nu vă părăsiți dar încrederea voastră, pe care o așteaptă o mare răsplătire!Evrei 10:35

Trebuie să ne gândim la superioritatea lui Dumnezeu în vizavi de tot ceea ce are lumea de oferit. Dacă nu o facem, vom iubi lumea și vom trăi ca lumea.

Deci, gândește-te la lucrurile care sunt în lume și observă cât sunt ele de josnice față de bunătatea și credincioșia lui Dumnezeu. Să luăm bani, sexul sau puterea, și să ne gândim la acestea 3 în raport cu moartea. Moartea le va lua pe fiecare dintre acestea. Dacă pentru ele trăiești, nu vei obține mare lucru, iar ceea ce totuși vei obține, până la urmă vei pierde.

Dar, comoara lui Dumnezeu este cu mult mai superioară și trainică. Merge până dincolo de moarte. Este mai bună decât banii, pentru că Dumnezeu deține totți banii și El este Tatăl nostru. Noi suntem moștenitorii lui: “Toate sunt ale voastre, și voi sunteți ai lui Christos, iar Christos este al lui Dumnezeu.” (1 Corinteni 3:22-23).

Dumnezeu este mai bun decât sexul. Isus nu a avut niciodată relații sexuale și totuși a fost cel mai deplin și complet om care a existat și va exista vreodată. Sexul este o umbră – un simbol – a unei realități superioare, a unei relații și a unei plăceri care va face sexul cel mai rafinat să pară o nimica toată.

Răsplata lui Dumnezeu este mai bună decât puterea. Nu există putere umană mai mare decât a fi copilul Dumnezeului atotputernic. “Nu știți că noi vom judeca pe îngeri?” (1 Corinteni 6:3). “Celui ce va birui îi voi da să șadă cu Mine pe scaunul Meu de domnie, după cum și Eu am biruit și am șezut cu Tatăl meu pe scaunul Lui de domnie.” (Apocalipsa 3:21).

Și lucrurile continuă așa și mai departe. Indiferent de câte are lumea aceasta de oferit, Dumnezeu este mai bun și superior.

Nu există termeni de comparație. Dumnezeu învinge de fiecare dată. Întrebarea este: Îl vom avea? Ne vom trezi noi oare din minciuna acestei lumi și vom vedea, crede și ne vom bucura și vom iubi ceea ce este cu adevărat real, infinit, valoros și veșnic?

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Better Than Money, Sex and Power – https://www.desiringgod.org/articles/better-than-money-sex-and-power

Tradus cu permisiune – Translated with permission

One thought on “9 Februarie – Mai bun decât banii, sexul și puterea

  1. Recunosc Doamne căci TU ești Suveran!
    Nimeni si nimic nu se compară cu Tine, de-aceea te rog ajuta-ma sa pretuiesc adevăratele valori, cele cu parfum de veșnicie!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: