Misiunea și masturbarea

Autor: John Piper

Masturbarea reprezintă experiența rezultatului sexual ca urmare a autostimulării. Practic, fiecare bărbat și aproape tot atâtea femei au încercat să facă acest lucru. Este o practică regulată a majorității bărbaților singuri.

Obstacol în calea ascultării

Unul dintre cele mai mari obstacole care îi împiedică pe tineri să se supună chemării lui Dumnezeu de a-I sluji este eșuarea în zona poftei sexuale. Un adolescent aude chemarea provocatoare de a se dedica total în cauza evanghelizării lumii. El simte îndemnurile Duhului Sfânt. Gustă fiorul de a-l urma pe Regele regilor în luptă. Dar nu se supune acestor lucruri pentru că se masturbează în mod regulat. Se simte vinovat. Cu greu își poate imagina că va sta vreodată în fața unei fete drăguțe vorbind despre starea veșnică a sufletului ei, pentru că el deja a privit atât de multe fete goale în viața lui. Deci, el se simte nevrednic și incapabil să asculte chemarea lui Dumnezeu. Masturbarea devine inamicul misiunii

Este masturbarea un păcat?

Permiteți-mi să abordez problema din perspectiva bărbatului. Nu pot să-mi imaginez orgasmul sexual fără imagini sexuale în minte. Știu că există secreții nocturne, pe care le consider inocente și de ajutor, dar mă îndoiesc că ele sunt vreodată orgasmice, în afară de un vis sexual care furnizează imaginea necesară în creier. Evident, Dumnezeu a construit legătura dintre orgasmul sexual și gânduri în așa fel încât forța și plăcerea orgasmului depind de gândurile sau de imaginile din mintea noastră.

Prin urmare, atunci când te masturbezi este necesar să te gândești la imagini obscene și incitante. Acest lucru poate avea loc fie prin imaginație pură, fie prin imagini, filme, povești sau persoane reale. Aceste imagini portretizează femeile ca obiecte sexuale. Folosesc cuvântul obiect pentru că pentru ca o femeie să fie un adevărat subiect sexual în imaginația noastră, ea trebuie să fie în realitate una cu ceea ce trăim atunci când ne imaginăm. Nu este cazul în ceea ce privește masturbarea.

Așa că, mă situez împotriva masturbării. Pot exista și alte motive pentru care este greșită. Deocamdată, îmi întemeiez părerea pe inevitabilele imagini sexuale care însoțesc masturbarea și care transformă femeile în obiecte sexuale. Gândurile sexuale care permit masturbarea nu ajută niciun bărbat să trateze femeile cu mai mult respect. Prin urmare, masturbarea produce vinovăție reală și legitimă și stă în calea ascultării.

Curaj pentru luptători

Am trei încurajări pentru bărbații singuri:

  1. Nu ești singur în luptă;
  2. Eșecul periodic în acest domeniu nu te descalifică mai mult de la slujire decât eșecurile periodice ale nerăbdării (care este, de asemenea, un păcat);
  3. Luptă-te în a-ți găsi o plăcere mai mare. Am trecut pe lângă o întreagă secțiune de cărți cu poze la Walker Art Center din Minneapolis joia trecută, motivat să-mi găsesc plăcerea de a-l simți pe Christos învingând ispita de a privi.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Missions and Masturbation https://www.desiringgod.org/articles/missions-and-masturbation

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: