19 August – Ce înseamnă învierea pentru noi?

Autor: John Piper

ZIUA 231

Dacă mărturisești deci cu gura ta pe Isus ca Domn și dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morți, vei fi mântuit. – Romani 10:9

Ce înseamnă să crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morți? Satana crede că Dumnezeu L-a înviat pe Isus din morți. Chiar a văzut acest lucru întâmplându-se. Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie să ne gândim ce înseamnă învierea Domnului Isus pentru poporul lui Dumnezeu.

Sensul învierii este că Dumnezeu devine al nostru. El își propune să se apropie mai mult de noi. El își propune să înlăture sentimentele noastre de abandon și singurătate.

Învierea lui Isus este declarația lui Dumnezeu către Israel și către lume prin care ne amintește că nu putem merge singuri către glorie, dar că intenționează să facă El totul pentru a ne duce acolo.

Învierea este promisiunea lui Dumnezeu pentru toți cei care cred în Isus, că vor fi beneficiarii puterii lui Dumnezeu de a rezista pe căile dreptății dar și prin valea umbrei morții.

A crede în inima ta că Dumnezeu L-a înviat pe Isus din morți, este mai mult decât a accepta această afirmație pur și simplu. Înseamnă să fii încrezător că Dumnezeu este pentru tine, că se apropie de tine și că vrea să te mântuiască în vederea bucuriei veșnice.

A crede în înviere înseamnă a avea încredere în toate promisiunile vieții, speranței și neprihănirii pe care aceasta le reprezintă.

Înseamnă să fi încrezător în puterea și dragostea lui Dumnezeu, astfel încât nicio teamă de pierdere în lumea aceasta sau nicio lăcomie de bani să nu te ademenească înspre a nu te supune voinței Lui.

Aceasta este diferența dintre Satan și sfinți. Dumnezeu să lucreze în inimile noastre pentru a iubi și a ne odihni în învierea Fiului Său (Deuteronom 30:6)!

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: What the Resurrection Means for Us – https://www.desiringgod.org/articles/what-the-resurrection-means-for-us

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: