18 Aprilie – Doamne, atinge-ne inimile!

Autor: John Piper

ZIUA 108

Și Saul s-a dus acasă, în Ghibea, însoţit de o parte din ostași, a căror inimă o mișcase Dumnezeu. (1 Samuel 10:26)

Gândește-te doar la ceea ce spune acest verset. Dumnezeu le-a mișcat inima. Nu soția, nu copilul, nu un părinte, nu un consilier. Dumnezeu. Cel cu putere infinită în univers. Cel cu autoritate infinită și înțelepciune infinită și iubire infinită și bunătate infinită și puritate infinită și dreptate infinită. Acela le-a atins inima.

Cum atinge circumferința lui Jupiter marginea unei molecule? Să nu mai vorbim de a pătrunde până la nucleul său?

Atingerea lui Dumnezeu este minunată nu doar pentru că Dumnezeu este Cel care atinge, ci pentru simplul fapt că este o atingere, că este o conexiune reală și implică inima, că Îl implică pe Dumnezeu.

Ostașilor nu li s-a vorbit. Ei nu au fost doar atinși de o influență divină. Ei nu au fost doar văzuți și cunoscuți. Dumnezeu, cu o putere infinită, le-a atins inima. Dumnezeu era atât de aproape. Și totuși nu au pierit.

Îmi place atunci când Dumnezeu atinge inimile oamenilor și îmi doresc atingerea Lui din ce în ce mai mult. Pentru mine și pentru voi toți. Mă rog ca Dumnezeu să mă atingă din nou cu slava Sa. Mă rog să ne atingă pe toți.

Dacă vine cu foc, așa să fie. Dacă vine cu apă, așa să fie. Dacă vine cu vânt, să vină. Dacă vine cu tunete și fulgere, să ne închinăm înaintea Lui.

Doamne, vino. Vino atât de aproape! Arde și înmoaie, suflă și prăbușește! Vino, atinge-ne inimile.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: God, Touch Our Hearts – https://www.desiringgod.org/articles/god-touch-our-hearts

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: