top
Devoționale zilnice 19 Aprilie – O speranță în eșecuri

19 Aprilie – O speranță în eșecuri

Autor: John Piper

ZIUA 109

Samuel a zis poporului: „Nu vă temeţi! Aţi făcut tot răul acesta, dar nu vă abateţi de la Domnul și slujiţi Domnului din toată inima voastră. Nu vă abateţi de la El, altfel aţi merge după lucruri de nimic, care n-aduc nici folos, nici izbăvire, pentru că sunt lucruri de nimic. Domnul nu va părăsi pe poporul Lui din pricina Numelui Lui celui mare, căci Domnul a hotărât să facă din voi poporul Lui.1 Samuel 12:22

Când israeliților li s-a făcut frică și s-au pocăit de păcatul lor de a cere ca Samuel să le dea un rege ca să fie ca și  celelalte națiuni, atunci a venit vestea bună: „Nu vă temeţi! Aţi făcut tot răul acesta” Auzi cum sună această frază? Cât de „invers„ și minunat de greșit sună? Te-ai putea aștepta să spună: „Temeți-vă pentru că ai făcut tot acest rău”. Acesta este un motiv bun de teamă: ai făcut marele rău de a cere un alt rege în afară de Dumnezeu! Dar nu asta spune Samuel.

El continuă: „dar nu vă abateţi de la Domnul și slujiţi Domnului din toată inima voastră. Nu vă abateţi de la El, altfel aţi merge după lucruri de nimic, care n-aduc nici folos, nici izbăvire, pentru că sunt lucruri de nimic.”

Aceasta este Evanghelia: Chiar dacă ai păcătuit foarte mult și L-ai dezonorat îngrozitor pe Domnul, chiar dacă acum ai un rege pe care a fost un păcat să-l ceri, chiar dacă nu se poate desface acel păcat sau consecințele lui dureroase care urmează să vină, cu toate acestea există un viitor și o speranță. Există milă.

Nu te teme! Nu te teme!

Apoi vine baza și temelia Evangheliei din 1 Samuel 12:22. De ce nu trebuie să te temi, deși ai făcut tot acest rău? „Domnul nu va părăsi pe poporul Lui din pricina Numelui Lui celui mare, căci Domnul a hotărât să facă din voi poporul Lui.”

Baza Evangheliei este angajamentul lui Dumnezeu față de propriul său Nume. Ai auzit? Nu te teme, deși ai păcătuit, „Domnul nu va părăsi pe poporul Lui din pricina Numelui Lui celui mare”. Acest lucru ar trebui să aibă două efecte asupra ta: smerenie sfâșietoare și fericire zguduitoare. Smerenie pentru că valoarea ta nu este temelia mântuirii tale. Fericire pentru că mântuirea ta este la fel de sigură ca loialitatea lui Dumnezeu față de propriul său Nume. Nu poate fii mai sigur.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: A Future for Failures – https://www.desiringgod.org/articles/a-future-for-failures

Tradus cu permisiune – Translated with permission