20 Aprilie – Frica de a te rătăci

Autor: John Piper

ZIUA 110

O, cât de mare este bunătatea Ta, pe care o păstrezi pentru cei ce se tem de Tine și pe care o arăți celor ce se încred în Tine, în fața fiilor oamenilor! – Psalmul 31:19

Să luăm în considerare două adevăruri importante din Psalmul 31:19.

Bunătatea Domnului

Există o bunătate deosebită a lui Dumnezeu. Nu vorbim aici despre bunătatea generală a lui Dumnezeu, pe care el o arată față de toți oamenii, făcând să răsară soarele și asupra celor buni și asupra celor răi (Matei 5:45), ci vorbesc despre o bunătate aparte, o bunătate, cum zice psalmul, pentru cei ce se tem de El.

Această bunătate abundă. Ea este fără margini. Durează pentru totdeauna. Este atotcuprinzătoare. Această bunătate este rezervată pentru cei ce se tem de Dumnezeu. Toate lucrează spre binele acestora (Romani 8:28). Chiar și durerile lor le profită, potrivit Romani 5:3-5.

Cei care nu se tem de Dumnezeu primesc numai o bunătate temporară. Romani 2:4-5 o descrie astfel: “Sau disprețuiești tu bogățiile bunătății, îngăduinței și îndelungii Lui răbdări? Nu vezi tu că bunătatea lui Dumnezeu te îndeamnă la pocăință? Dar, cu împietrirea inimii tale, care nu vrea să se pocăiască, îți aduni o comoară de mâine pentru ziua mâniei și a arătării dreptei judecăți a lui Dumnezeu.” Bunătate, toleranță, răbdare. Dar fără frică de Dumnezeu, ci cu împietrire.

Frica de Domnul

Frica de Domnul înseamnă frica de a păcătui împotriva Lui. În Psalmul 31:19 sunt exprimate două condiții: a te teme de Domnul și a te încrede în El.

Ele par a fi opuse. Frica pare să alunge iar încrederea pare să atragă. Dar, când înțelegem că frica de a păcătui este teama de a nu te încrede în El, înțelegem că teama și încrederea lucrează împreună.

(…) duceți până la capăt mântuirea voastră, cu frică și cutremur.Filipeni 2:12

Acest cutremur este cutremurul pe care ar trebui să-l simțim atunci când ne imaginăm această viață fără Dumnezeu.

Așadar, prețuiește bunătatea Domnului. Teme-te de El. Fugi de orice păcat și ai încredere în El.

O, cât de mare este bunătatea Ta, pe care o păstrezi pentru cei ce se tem de Tine și pe care o arăți celor ce se încred în Tine, în fața fiilor oamenilor! – Psalmul 31:19

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Embracing Jesus – https://www.desiringgod.org/articles/embracing-jesus

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: