22 Aprilie – 5 motive pentru a fi neînfricat

Autor: John Piper

ZIUA 112

Nu te teme, turmă mică, pentru că Tatăl vostru vă dă cu plăcere Împărăţia.Luca 12:32

Motivul pentru care Dumnezeu vrea să nu ne fie frică cu privire la bani sau de alte lucruri ale lumii este pentru că acea neînfricare – acea eliberare de anxietate și pace– scoate la iveală cinci lucruri mărețe despre El.

În primul rând, să nu ne fie frică arată că Îl prețuim pe Dumnezeu ca pe Păstorul nostru. „Nu te teme, turmă mică.” Noi suntem turma Lui și El este Păstorul nostru. Și dacă el este Păstorul nostru, atunci se aplică Psalmul 23:1: „Domnul este Păstorul meu; Nu voi duce lipsă de nimic” – adică nu îmi va lipsi nimic de care am cu adevărat nevoie.

În al doilea rând, fiind neînfricați, arătăm că Îl prețuim pe Dumnezeu ca pe Tatăl nostru. „Tatăl vostru vă dă cu plăcere Împărăţia.”.  Nu suntem doar turma Lui mică; noi suntem și copiii Lui și El este Tatăl nostru. Îi pasă cu adevărat și știe cu adevărat de ce ai nevoie și va lucra pentru tine pentru a fi sigur că nu duci lipsă de ce ai nevoie.

În al treilea rând, a nu fi îngrijorat arată că Îl prețuim pe Dumnezeu ca Rege. „Nu te teme, turmă mică, pentru că Tatăl vostru vă dă cu plăcere Împărăţia.” El ne poate da „Împărăția” pentru că el este Regele. Acest lucru adaugă un element extraordinar de putere Celui care ne asigură tot ce avem nevoie. „Păstor” înseamnă protecție și asigurare. „Tată” înseamnă dragoste, tandrețe, autoritate, sfaturi și îndrumări. „Rege” înseamnă putere, suveranitate și bogăție.

În al patrulea rând, a fii neînfricat arată cât de liber și generos este Dumnezeu. Observați, El dă împărăția. „Nu te teme, turmă mică, pentru că Tatăl vostru vă dă cu plăcere Împărăţia.”.  El nu vinde regatul, nici nu închiriază regatul. El este infinit de bogat și nu are nevoie de plățile noastre. Deci, Dumnezeu este generos și liber cu darurile Sale. Și aceasta este ceea ce scoatem în evidență despre El atunci când nu ne este frică, ci avem încredere în El cu nevoile noastre.

În cele din urmă, fiind neînfricați arată că avem încredere că Dumnezeu dorește cu adevărat să ne dea Împărăția. „Nu te teme, turmă mică, pentru că Tatăl vostru vă dă cu plăcere Împărăţia.”. Îl încântă. El nu este reticent. Îl face bucuros să ne dea regatul. Nu toți am avut tați ca El, care au fost fericiți dând în loc să primească. Dar acea tristețe nu mai este principalul lucru, pentru că acum poți avea un astfel de Tată, și Păstor și Împărat.

Deci, ideea acestui verset este că ar trebui să-L prețuim pe Dumnezeu ca Păstor, Tată și Rege al nostru, care este generos și fericit să ne dea Împărăția lui Dumnezeu – să ne dea raiul, să ne dea viață și bucurie veșnică și tot ce avem nevoie.

Dacă Îl prețuim pe Dumnezeu în acest fel, vom fi neînfricați și Dumnezeu va fi adorat prin viața noastră.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Five reasons to be fearless – https://www.desiringgod.org/articles/five-reasons-to-be-fearless

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: