23 Aprilie – Caută binele orașului tău

Autor: John Piper

ZIUA 113

„Așa vorbește Domnul oștirilor, Dumnezeul lui Israel, către toţi prinșii de război pe care i-am dus din Ierusalim la Babilon: ‘Zidiţi case și locuiţi-le; sădiţi grădini și mâncaţi din roadele lor! Urmăriţi binele cetăţii în care v-am dus în robie și rugaţi-vă Domnului pentru ea, pentru că fericirea voastră atârnă de fericirea ei!’” Ieremia 29:4-5,7

Dacă acest lucru a fost valabil pentru exilații lui Dumnezeu în Babilon, ar părea să fie și mai valabil pentru exilații creștini din această lume „asemănătoare Babilonului”. Atunci ce să facem?

Ar trebui să facem lucrurile obișnuite care trebuie făcute: să construim case; să trăim în ele; să sădim grădini cu plante. Acest lucru nu ne contaminează în niciun fel, dacă le facem totul pentru adevăratul Rege și nu doar pentru a ne încânta privirea și pentru oameni.

Caută bunăstarea locului unde te-a trimis Dumnezeu. Gândește-te la tine ca fiind trimis acolo de Dumnezeu pentru gloria Lui. Pentru că așa e.

Roagă-te Domnului pentru orașul tău. Cere să se întâmple lucruri grozave și bune în oraș. Cere ca acestea să se întâmple prin puterea lui Dumnezeu și pentru slava Lui. Nu pierde niciodată din vedere binele suprem de care orașul are nevoie de o mie de ori mai mult decât are nevoie de prosperitate materială. Creștinilor trebuie să le pese de toată suferința – în special de suferința veșnică. Acesta este cel mai mare pericol cu ​​care se confruntă fiecare oraș.

Nici Dumnezeu, nici poporul său nu sunt indiferenți față de sănătatea, siguranța, prosperitatea și libertatea orașului. Cu toții ne dorim aceste lucruri, iar Isus a spus: „Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.” (Matei 22:39). De fapt, Domnul spune în Ieremia că a-ți iubi orașul este un mod de a te iubi pe tine însuți: „pentru că fericirea voastră atârnă de fericirea ei”

Asta nu înseamnă că uităm de calitatea noastră de „străini”. Petru spune „vă sfătuiesc, ca pe niște străini și călători” (1 Petru 2:11), iar Pavel spune că „cetățenia noastră este în ceruri” (Filipeni 3:20). De fapt, vom face cel mai mult bine pentru această lume, păstrând o distanță constantă de atracțiile ei. Vom sluji cel mai bine orașul nostru, luând valorile noastre din „cetatea viitoare” (Evrei 13:14). Vom face cel mai bine orașului nostru, chemând pe cât mai mulți cetățeni ai săi să fie cetățeni ai „Ierusalimului de sus” (Galateni 4:26).

Deci, să trăim – să facem atât de mult bine (1 Petru 2:12) – încât vecinii noștri vor dori să-l cunoască pe Regele nostru.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Seek Your Citys Good – https://www.desiringgod.org/articles/seek-your-citys-good

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: