29 Aprilie – Ziua este aproape

Autor: John Piper

ZIUA 119

Noaptea aproape a trecut, se apropie ziua. Să ne dezbrăcăm dar de faptele întunericului și să ne îmbrăcăm cu armele luminii.Romani 13:12

Acesta este un cuvânt de speranță pentru creștinii care suferă. Este un cuvânt de speranță pentru creștinii care își urăsc propriul păcat și tânjesc să încheie orice relație cu păcatul. Este un cuvânt de speranță pentru creștinii care tânjesc ca ultimul dușman, Moartea, să fie biruit și aruncat în iazul de foc (Apocalipsa 20:14).

Cum poate fi acesta un cuvânt de speranță pentru acești creștini?

„Noaptea” reprezintă această lume plină de întuneric, păcat, mizerie și moarte. Ce spune Pavel despre asta? „Noaptea a trecut”. Epoca păcatului, a mizeriei și a morții este aproape trecută. Ziua neprihănirii, a păcii și a bucuriei totale se ivește, este aproape.

Ai putea spune: „2.000 de ani par o lungă perioadă de timp în care se tot apropie ziua”.  Dintr-un punct de vedere, ai dreptate. De aceea ne rugăm: Până când, Doamne, până când vei lăsa să meargă lucrurile așa mai departe? Dar modul biblic de a gândi depășește această rugăciune. Privește diferit istoria lumii!

Diferența cheie este că soarele a răsărit cu adevărat în Isus Hristos. Isus este sfârșitul acestui veac decăzut. Adică, sfârșitul acestei epoci căzute a avut loc parțial, când Isus a învins păcatul, durerea, moartea și pe Satan, prin moartea și învierea Lui. Bătălia decisivă a veacurilor s-a încheiat. Împărăția a venit. Viața veșnică s-a arătat în dreptul nostru.

Și când se ivesc zorii – așa cum s-a întâmplat la venirea lui Isus – nimeni nu ar trebui să se îndoiască de venirea zilei, în plinătatea ei. Nici măcar dacă zorii au 2.000 de ani. Așa cum spune Petru în 2 Petru 3:8, „Dar, preaiubiţilor, să nu uitaţi un lucru: că, pentru Domnul, o zi este ca o mie de ani, și o mie de ani sunt ca o zi”.

Zorii s-au ivit, dar va veni ziua, în plinătatea luminii ei și nimeni nu va putea opri Soarele din strălucirea Lui.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: The Day Is At Hand – https://www.desiringgod.org/articles/the-day-is-at-hand

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: