11 Mai – Haide la masă!

Autor: John Piper

ZIUA 131

Gustați și vedeți ce bun este Domnul! Ferice de omul care se încrede în El! – Psalmul 34:8

Tuturor acelor dintre voi care spuneți că nu ați avut ocazia să gustați vreodată din slava lui Dumnezeu, vă spun că ați gustat de multe ori din ea.

Te-ai uitat vreodată la cer? Ai fost vreodată îmbrățișat? Te-ai așezat vreodată în fața unui foc cald? Te-ai plimbat vreodată prin pădure? Te-ai așezat vreodată într-un hamac? Ai băut vreodată băutura ta preferată într-o zi fierbinte sau ai mâncare vreodată ceva bun?

Fiecare ispită păcătoasă este un har al lui Dumnezeu pe care Cel rău l-a pervertit.

Spui că nu ai gustat din slava lui Dumnezeu. Eu zic că ai gustat de multe ori. Treci la masă. Mergi la masa lui Dumnezeu însuși.

Ai văzut umbrele. Privește substanța! Te-ai plimbat în razele calde ale zilei, întoarce-te și privește soarele însuși – da, prin lentila protectoare și clară a Evangheliei. Ai auzit pretutindeni ecouri ale slavei lui Dumnezeu, acum încearcă să auzi muzica Lui.

Cel mai bun loc pentru a te edifica este crucea lui Isus Christos.

Și noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava singurului născut din Tatăl. – Ioan 1:14

Dacă vrei să vezi slava lui Dumnezeu în deplinătatea ei, uită-te la Isus prin intermediul Evangheliei, și în special, uită-te la lucrarea pe care a săvârșit-o la cruce. Aceasta vă va lumina inima și vă va trezi papilele gustative, astfel încât să auziți, să gustați și să vedeți slava adevăratului Dumnezeu, oriunde ați fi.

Acesta este scopul existenței tale. Te rog. Nu-ți irosi viața uitându-te la umbre. Dumnezeu te-a creat pentru ca să te bucuri de masa Lui. Urmărește acest lucru din toată inima și mai presus de orice. Treci la masă!

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: A People for His Name – https://www.desiringgod.org/articles/a-people-for-his-name

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: