13 Mai – Cauza tuturor lucrurilor

Autor: John Piper

ZIUA 133

În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinți și fără prihană înaintea Lui, după ce, în dragostea Lui, ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiați prin Isus Christos, după buna plăcere a voii Sale. – Efeseni 1:4-5

Experiența lui Charles Spurgeon nu este una unică și irepetabilă în viața creștinului obișnuit.

Spurgeon, care a trăit între 1834-1892, a fost contemporan și prieten cu George Mueller și Hudson Taylor. A slujit biserica Metropolitan Tabernacle din Londra timp de peste 30 de ani, fiind cel mai cunoscut păstor al zilelor sale.

Predicarea lui a fost atât de puternică încât oamenii se converteau la Christos în fiecare săptămână. Predicile sale sunt tipărite chiar și astăzi, el fiind unul dintre modelele pe care le-au adoptat mulți în viață.

Când eu m-am întors la Christos, credeam că mie mi se datorează totul și, pentru că îl căutam pe El cu seriozitate, nu aveam idee că, de fapt, Dumnezeu este cel care mă caută pe mine. Sunt de părere că noul născut din nou nu este conștient de acest lucru.

Îmi amintesc chiar ziua și ora când am primit pentru prima dată acele adevăruri (harul suveran și biruitor) în propriul meu suflet – când, așa cum spune John Bunyan, inima mea a fost arsă cu un fier fierbinte și am simțit cum dintr-un copil mă transform într-un bărbat – că am făcut progrese în cunoașterea Scripturii prin găsirea, o dată pentru totdeauna, a cheii adevărului lui Dumnezeu.

Într-o noapte, când eram la biserică, ascultam o predică dar nu prea eram atent la ea pentru că nu eram convins de ceea ce spune.

M-a lovit gândul: Cum am ajuns să fiu creștin? Ok, l-am căutat pe Domnul, dar cum am ajuns să-L caut pe Domnul? Atunci mi-a trecut prin minte adevărul – nu l-aș fi căutat niciodată pe El dacă nu ar fi existat o influență în mintea mea care să mă determine să-L caut.

Am început să mă rog și apoi m-am întrebat: Cum am ajuns să mă rog? Am fost convins că trebuie să mă rog citind Scriptura, dar cum am ajuns să citesc Scriptura? Și, pentru că am citit-o, ce m-a determinat să fac asta?

Apoi, într-o clipă, am înțeles faptul că Dumnezeu este cauza tuturor lucrurilor, că El este Autorul credinței mele și, astfel, ochii minții mele au înțeles doctrina harului și din acea zi nu m-am mai îndepărtat vreodată de această doctrină. Doresc să fac următoarea mărturisire: Tot ceea ce sunt astăzi îi datorez numai lui Dumnezeu.

Poți spune și tu același lucru? Atribui tu convertirea ta lui Dumnezeu? Este El cauza tuturor lucrurilor care ți s-au întâmplat? Te face acest lucru să te lauzi în harul său suveran și biruitor?

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: At the Bottom of It All – https://www.desiringgod.org/articles/at-the-bottom-of-it-all

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: