15 Mai – Ce este blândețea?

Autor: John Piper

ZIUA 135

„Ferice de cei blânzi, căci ei vor moșteni pământul!”Matei 5:5

Blândețea începe atunci când ne punem încrederea în Dumnezeu. Aruncăm asupra Lui anxietatea, frustrările, planurile, relațiile, locurile de muncă, sănătatea noastră.

Și atunci așteptăm cu răbdare ca Domnul să se implice. Avem încredere în planul și în puterea Lui și avem încredere că harul Lui va rezolva lucrurile în cel mai bun mod, spre gloria Lui și pentru binele nostru.

Rezultatul încrederii în Dumnezeu și al faptului că aruncăm fricile noastre asupra Lui, este așteptarea răbdătoare, care nu lasă loc mâniei și agitației. Dar, în schimb, dăm la o parte mânia și predăm cauza noastră în mâna lui Dumnezeu.

Și, apoi, așa cum spune Iacov, având această încredere, suntem grabnici la ascultare, înceți la vorbire, zăbavnici la mânie (Iacov 1:19). Devenim rezonabili și deschiși la a fi corectați (Iacov 3:17). Iacov numește aceasta „blândețea înțelepciunii” (Iacov 3:13).

Blândeții îi place să fie învățată. Și consideră că mustrările unui prieten sunt prețioase (Proverbe 27:6). Și când trebuie să spună un sfat important unei persoane prinse în lanțurile păcatului sau în eroare, ea vorbește din convingerea profundă a propriei sale greșeli și a propriei sale predispoziții către păcat și a dependenței totale de harul lui Dumnezeu (Galateni 6:1).

Liniștea, deschiderea și vulnerabilitatea blândeții sunt foarte frumoase și foarte dureroase, ele sunt împotriva a tot ceea ce suntem prin natura noastră păcătoasă și sunt posibile numai prin ajutor supranatural.

Dacă ești un ucenic al lui Isus Christos – dacă ai încredere în El și îi încredințezi viața ta și Îl aștepți cu răbdare – atunci Dumnezeu a început deja să te ajute și te va ajuta și mai mult.

Și modalitatea principală prin care te va ajuta este să-ți ofere siguranța faptului că ești un moștenitor al lui Isus Christos și că lumea și tot ce este în ea este al tău (1 Corinteni 3:21–23). Cei blânzi moștenesc pământul.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: What is Meekness? – https://www.desiringgod.org/articles/what-is-meekness

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: