18 Mai – Lumina de după Lumină

Autor: John Piper

ZIUA 138

Dacă, deci, ați înviat împreună cu Hristos, să umblați după lucrurile de sus, unde Hristos șade la dreapta lui Dumnezeu. Gândiți-vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pământColoseni 3:1-2

Isus Christos este o sursă de viață. Deci, să umblăm după lucrurile de sus. Să nu îl înlocuim pe Christos vara aceasta și să nu ne ocupăm timpul cu lucruri neimportante. Fuga Dumnezeu și timpul petrecut fără El duc la secetă spirituală.

La început s-ar putea ca lucrurile lumii să îți ofere o libertate și bucurie trecătoare, chiar dacă tu neglijezi Cuvântul și rugăciunea, dar cu siguranță vei plăti pentru aceste lucruri. Vei fi vulnerabil la a repeta aceleași păcate, preocupat de lucruri lumești, te vei găsi în relații superficiale și îți vei pierde interesul pentru închinare și pentru „lucrurile de sus”.

Nu lăsa ca venirea verii să-ți îngroape sufletul. Dumnezeu a lăsat vara ca o picătură din ceea ce va fi în viața veșnică, pentru ca noi să o gustăm. Vara nu înlocuiește cerul, chiar dacă e frumoasă.

Dacă poștașul îți aduce o scrisoare de dragoste de la logodnicul tău, nu te îndrăgosti de poștaș. Nu vă îndrăgostiți de vara pământească, ajungând să nu vă puteți bucura de realitatea viitoare.

Isus Christos este creatorul verii. El este Cel Întâi Născut dintre cei morți, pentru ca în toate lucrurile să aibă întâietate (Coloseni 1:18), inclusiv în vacanțe și picnicuri și softball și plimbări lungi. El ne invită în această vară: „Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă.” (Matei 11:28).

Vrem odihnă? Aceasta este întrebarea. Christos ni se dăruiește pe Sine în proporție cu cât dorim noi înviorarea Lui. „Mă veți căuta, și Mă veți găsi dacă Mă veți căuta cu toată inima.” (Ieremia 29:13).

Petru spune: „Pocăiți-vă dar și întoarceți-vă la Dumnezeu, pentru ca să vi se șteargă păcatele, ca să vină de la Domnul vremurile de înviorare și să trimită pe Cel ce a fost rânduit mai dinainte pentru voi: pe Isus Hristos” (Faptele Apostolilor 3:19–20). Pocăința nu înseamnă doar întoarcerea de la păcat, ci și întoarcerea către Domnul cu inimile deschise și supuse, așteptând.

Ce fel de mentalitate de vară este aceasta? Coloseni 3:1–2 spune: „Dacă, deci, ați înviat împreună cu Hristos, să umblați după lucrurile de sus, unde Hristos șade la dreapta lui Dumnezeu. Gândiți-vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pământ”

Este pământul lui Dumnezeu! Este o picătură din realitatea viitoare, o frântură din cum va fi vara veșnică, când „Cetatea n-are trebuință nici de soare, nici de lună ca s-o lumineze, căci o luminează slava lui Dumnezeu și făclia ei este Mielul.” (Apocalipsa 21:23).

Soarele este un simplu indicator către soarele care va fi slava lui Dumnezeu. Vrei să ai ochi să vezi? Doamne, ajută-ne să vedem lumina dincolo de lumină.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: The light beyond the light – https://www.desiringgod.org/articles/the-light-beyond-the-light

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: