20 Mai – Ce înseamnă să-ți urăști viața?

Autor: John Piper

ZIUA 140

Adevărat, adevărat vă spun că, dacă grăuntele de grâu care a căzut pe pământ nu moare, rămâne singur, dar dacă moare, aduce multă roadă. Cine își iubește viața o va pierde și cine își urăște viața în lumea aceasta o va păstra pentru viața veșnică.Ioan 12:24-25

și cine își urăște viața în lumea aceasta o va păstra pentru viața veșnică.” Ce înseamnă asta?

Înseamnă, cel puțin, că nu te gândești prea mult la viața ta în această lume. Cu alte cuvinte, pentru tine pur și simplu nu contează prea mult ce se întâmplă cu viața ta în această lume.

Dacă oamenii te vorbesc de bine, nu contează prea mult. Dacă te urăsc, nu contează prea mult. Dacă ai adunat o mulțime bunuri materiale, nu contează prea mult. Dacă nu ai prea multe, nu contează prea mult. Dacă ești persecutat sau mințit, nu contează prea mult. Dacă ești celebru sau neauzit, nu contează prea mult. Dacă ai murit împreună cu Hristos, aceste lucruri pur și simplu nu contează prea mult.

Dar cuvintele lui Isus sunt și mai radicale. Isus ne cheamă nu doar să suportăm experiențe pe care nu le alegem, ci și să alegem să-L urmăm. „Dacă Îmi slujește cineva, să Mă urmeze” (Ioan 12:26). Unde? El merge spre Ghetsimani și spre cruce.

Isus nu spune doar: Dacă lucrurile merg rău, nu te supăra, pentru că oricum ai murit cu mine. El spune: Alege să mori cu mine. Alege să-ți urăști viața în această lume așa cum am ales eu crucea.

Iată ce a vrut să spună Isus când a spus: „Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea și să Mă urmeze.” (Matei 16:24). El ne cheamă să alegem crucea. Pe cruce poți face un singur lucru… Să mori. „Luați-vă crucea”, înseamnă „Ca un bob de grâu, cazi în pământ și mori”. Alege.

Dar de ce? De dragul angajamentului radical față de slujire: „Dar eu nu țin numaidecât la viața mea, ca și cum mi-ar fi scumpă, ci vreau numai să-mi sfârșesc cu bucurie calea și slujba pe care am primit-o de la Domnul Isus, ca să vestesc Evanghelia harului lui Dumnezeu.” (Faptele Apostolilor 20:24). Cred că îl și aud pe apostolul Pavel spunând: „Nu contează ce mi se întâmplă – dacă pot doar să trăiesc pentru slava harului lui Dumnezeu”.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: How To Hate Your Life – https://www.desiringgod.org/articles/how-to-hate-your-life

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: