4 Iunie – Ce îl face pe Dumnezeu mândru?

Autor: John Piper

ZIUA 155

Dar doreau o patrie mai bună, adică o patrie cerească. De aceea lui Dumnezeu nu-I este rușine să Se numească Dumnezeul lor, căci le-a pregătit o cetate. – Evrei 11:16

Îmi doresc foarte mult ca Dumnezeu să spună despre mine ceea ce a spus și despre Avraam, Isaac și Iacov: “Nu mi-e rușine să mă numesc Dumnezeul tău.”

Oricât de riscant ar suna, înseamnă că Dumnezeu n-ar putea fi mândru că e Dumnezeul meu? Din fericire, acest lucru este posibil, iar Evrei 11:16 oferă 2 motive.

Cel dintâi: “De aceea, lui Dumnezeu nu-I este rușine să Se numească Dumnezeul lor, căci le-a pregătit o cetate.

Primul motiv pentru care Lui Dumnezeu nu-i este rușine să se numească Dumnezeul lor este că a făcut ceva pentru ei. El le-a pregătit o cetate – orașul ceresc, “al cărei meșter și ziditor este Dumnezeu” (Evrei 11:10). Așadar, primul motiv pentru care nu-I este rușine să se numească Dumnezeul lor este fiindcă a făcut ceva pentru ei. Nu ei au făcut pentru El.

Acum, să privim la celălalt motiv. Se spune așa: “Dar doreau o patrie mai bună, adică o patrie cerească. De aceea lui Dumnezeu nu-I este rușine să Se numească Dumnezeul lor (…)”.

De aceea semnalează faptul că tocmai a fost dat un motiv pentru care Lui Dumnezeu nu-I este rușine să se numească Dumnezeul lor. Motivul este dorința pe care au avut-o. Ei doreau o țară mai bună, adică patria cerească unde se află Dumnezeu.

Când ne dorim această patrie cerească – această locuință a lui Dumnezeu – mai mult decât ne dorim tot ce poate da lumea aceasta, lui Dumnezeu nu-I este rușine să fie numit Dumnezeul nostru. Când avem încredere în promisiunile Lui,. El este mândru să fie numit Dumnezeul nostru. Aceasta este o veste bună.

Așadar, deschide-ți ochii către țara aceea mai bună, patria, cetatea lui Dumnezeu pe care El a pregătit-o pentru noi și dorește-o cu toată inima ta. În felul acesta, Lui Dumnezeu nu-I va fi rușine să se numească Dumnezeul tău.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: What Makes God Proud – https://www.desiringgod.org/articles/what-makes-god-proud

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: