22 Decembrie – Pentru ca voi să credeți

ZIUA 356

ZIUA 22 de advent*

„advent” provine din cuvântul latin „adventus” și înseamnă venire sau arătare. În limbajul comun, acest cuvânt semnifică perioada de patru săptămâni care preced Nașterea Domnului.

Ioan 20:30-31: Isus a mai făcut înaintea ucenicilor Săi multe alte semne, care nu sunt scrise în cartea aceasta. Dar lucrurile acestea au fost scrise pentru ca voi să credeți că Isus este Christosul, Fiul lui Dumnezeu; și, crezând, să aveți viața în Numele Lui.

Simt că printre cei dintre noi care am crescut în biserică și care putem recita marile doctrine ale credinței noastre chiar și în somn, dar care totuși căscăm atunci când vine vorba de Crezul Apostolic ar trebui făcut ceva, pentru a ne ajuta să simțim încă o dată spaima, frica, uimirea și minunea Fiului lui Dumnezeu, născut de Tatăl din veșnicie. Să reflectăm la toată slava lui Dumnezeu, Fiul fiind chiar chipul persoanei Sale, prin care toate au fost create, susținând universul prin Cuvântul puterii Sale.

Poți citi fiecare basm care a fost scris vreodată, fiecare thriller cu mistere, fiecare poveste cu fantome, dar nu vei găsi niciodată ceva atât de șocant, atât de uimitor și de fascinant cum este adevărul întrupării Fiului lui Dumnezeu.

Oh, cât de morți suntem! Cât de nesimțiți și de nesimțitori față de slava și adevărurile Tale, Doamne! De câte ori a trebuit să mă pocăiesc și să spun: „Doamne, îmi pare rău că poveștile pe care le-au inventat oamenii îmi trezesc emoții, admirație și mirare mai mare decât îmi trezesc adevărurile tale.”

Poate că thrillerele de genul galactic din zilele noastre ne pot face cel puțin un mic bine, anume, să ne smerească și să ne aducă la pocăință, arătându-ne că suntem cu adevărat capabili să fim uimiți și minunați, deși aceste stări le simțim atât de rar atunci când vine vorba de Dumnezeul etern, de slava cosmică a lui Christos și de contactul real și viu care există între noi și Isus din Nazaret.

Când Isus a spus: „pentru aceasta am venit în lume” (Ioan 18:37), El a spus ceva la fel de ciudat și de fascinant cum e orice altă afirmație SF pe care ai citit-o vreodată.

Oh, cât mă rog pentru o izbucnire a Duhului lui Dumnezeu asupra mea și asupra ta; pentru ca Duhul Sfânt să pătrundă în interiorul meu într-un mod înfricoșător și să mă trezească la realitatea de neimaginat a lui Dumnezeu.

Într-una din zilele viitoare, fulgerul va umple cerul de la răsăritul soarelui și până la apusul lui și va apărea pe nori Fiul Omului cu îngerii săi puternici în foc de flăcări. Și noi toți îl vom vedea clar. Și, fie de teroare, fie de pură emoție, vom tremura și ne vom întreba cum am putut trăi atâta timp cu un Christos atât de domesticit și de inofensiv, după cum ni l-am creionat noi.

Aceste lucruri sunt scrise – toată Biblia este scrisă – pentru ca noi să credem – pentru ca noi să fim uluiți și treziți la minunea că Isus Christos este Fiul lui Dumnezeu care a venit în lume.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: That You May Believe https://www.desiringgod.org/articles/that-you-may-believe

Tradus cu permisiune – Translated with permission

One thought on “22 Decembrie – Pentru ca voi să credeți

 1. Glorie Numelui Său!
  Imi place expresia”L-am domesticit ”
  Da, asa este I-am creeat lui Christos un cadru restrâns si l-am limitat pe El Dumnezeuul Atotputernic. Nu ne mai starneste emotii, lasam Duhul Sfant undeva in umbra, inactiv in vietile noaste si traim caldicel😪
  Trezeste-ne Doamne si ajuta-ne să conștientizăm realmente Maretia Ta!
  Amin, amin! 🙏🙏🙏

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: