16 Februarie – Când supunerea pare imposibilă

Autor: John Piper

ZIUA 47

Prin credință a adus Avram jertfă pe Isaac, când a fost pus la încercare, el, care primise făgăduințele cu bucurie, a adus jertfă pe singurul lui fiu! Evrei 11:17

Pentru acei mulți dintre voi care, chiar acum – și pentru toate evenimentele din viitorul vostru – credeți că a te supune pare imposibil. Tu, care simți sau vei simți că ceea ce te cheamă Cuvântul lui Dumnezeu sau Duhul Său să faci, te trimite spre o cale care nu pare deloc una bună pentru tine.

Poate că porunca sau chemarea lui Dumnezeu pe care o auzi astăzi este să rămâi căsătorit sau să rămâi necăsătorit, să rămâi într-un loc de muncă sau să părăsești acel loc de muncă, să te botezi, să vorbești la locul tău de muncă despre Christos, să refuzi să-ți compromiți principiile morale, să confrunți o persoană în păcatul ei, să-ți riști viața și să te apuci de o nouă meserie, să fi misionar, etc. Și, așa cum vezi în mintea ta limitată, perspectiva de a face unul dintre aceste lucruri, sau altele, pare teribilă – este ca și pierderea lui Isaac, singurul fiu care era moștenitor.

Ai luat în considerare fiecare aspect uman și îți este imposibil să crezi că are cum să iasă ceva bine.

Acum știi cum s-a simțit Avraam. Această istorisire este în Biblie tocmai pentru tine.

Îl dorești pe Dumnezeu, calea și promisiunile Lui mai mult decât orice și crezi că El poate să se țină de cuvânt, onorând credința și ascultarea ta, nefiindu-i rușine să se numească Dumnezeul tău și nefiind prea greu pentru El să-și folosească toată înțelepciunea și dragostea pentru ca prin ascultarea ta să-ți dea bucurie și viață?

Aceasta este criza cu care te confrunți acum: Îl dorești? Vei avea încredere în El? Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine este: Dumnezeu este vrednic și El poate totul.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: When Obedience Feels Impossible – https://www.desiringgod.org/articles/when-obedience-feels-impossible

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: