20 Februarie – Uimit de înviere

Autor: John Piper

ZIUA 51

Preaiubiților, aceasta este a doua epistolă pe care v-o scriu. În amândouă, caut să vă trezesc mintea sănătoasă prin înștiințări. – 2 Petru 3:1

Pe măsură ce se apropie Paștele, să începem să fim mulțumitori, bucuroși și să ne stârnim admirația și uimirea față de ceea ce înseamnă pentru noi învierea lui Isus. Blestemul naturii noastre umane face ca ceea ce ne-a încântat odată.. să devină obișnuit. Realitatea nu s-a schimbat. Noi ne-am schimbat.

Acesta este motivul pentru care Biblia există. Petru spune despre cele două scrisori ale sale că ele sunt scrise pentru a trezi mintea prin reamintire (înștiințări).

Așadar, să ne trezim mințile nostre prin reamintire.

Ce a făcut Dumnezeu atunci când l-a înviat pe Isus din morți? Iată câteva răspunsuri biblice:

Datorită învierii lui Isus ne-am născut din nou și avem speranță.

Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Christos, care, după îndurarea Sa cea mare, ne-a născut din nou, prin învierea lui Isus Christos din morți, la o nădejde vie.1 Petru 1:3

Datorită învierii lui Isus, El are acum slava pentru care am fost noi făcuți. Destinul nostru este să-L vedem așa cum este.

Dumnezeu… L-a înviat din morți și I-a dat slavă (…) 1 Petru 1:21

Și acum, Tată, proslăvește-Mă la Tine Însuți cu slava pe care o aveam la Tine, înainte de a fi lumea (…) Tată, vreau ca acolo unde sunt Eu, să fie împreună cu Mine și aceia pe care Mi i-ai dat Tu, ca să vadă slava Mea, slavă pe care Mi-ai dat-o Tu, fiindcă Tu M-ai iubit înainte de întemeierea lumii. – Ioan 17:5, 24

Însuși Domnul Isus înviat să vă trezească mintea spre închinare, credință și bucurie.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Amazed at the Resurection – https://www.desiringgod.org/articles/amazed-at-the-resurrection

Tradus cu permisiune – Translated with permission

One thought on “20 Februarie – Uimit de înviere

  1. Slavă Ție Salvatorul nostru!
    Iti mulțumesc pentru “pacea” pe are 0 dai altfel decât o da lumea și pentru “bucuria” care ne inunda pe cei născuți la o viață nouă.
    Prin Tine Mântuitorul nostru avem Pace și bucurie în Duhul Sfânt!!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: