25 Mai – Planul lui Dumnezeu cu întârzierile

Autor: John Piper

ZIUA 145

Și orice faceți, cu cuvântul sau cu fapta, să faceți totul în Numele Domnului Isus și mulțumiți, prin El, lui Dumnezeu Tatăl. Coloseni 3:17

Te-ai întrebat vreodată ce face Dumnezeu în momentele în care cauți ceva ce ai pierdut în locul nepotrivit? El știe exact unde se află lucrul acela, și totuși te lasă să cauți în locul greșit.

Odată, am avut nevoie de un citat pentru o nouă ediție a cărții mele Desiring God. Știam că o citisem într-o carte a lui Richard Wurmbrand. Credeam că o să o găsesc ușor. Răsfoind cartea, am avut chiar uneori impresia că văd citatul, dar nu l-am putut găsi.

Totuși, în timp ce căutam, am apucat să citesc devoționalul său pentru ziua de 30 noiembrie, și în timp ce îl citeam mi-am spus: Uite motivul pentru care Domnul m-a lăsat să caut citatul în locul greșit. Iată o poveste care a ilustrat perfect faptul că nimic nu este irosit, atunci când îl facem pentru Isus – nimic – nici măcar a căuta citatul în locul greșit. Iată ce am citit:

“Într-un cămin pentru copii bolnavi, Catherine a fost îngrijită timp de 20 de ani. Ea avea probleme psihice încă din naștere și nu scosese niciodată vreun cuvânt, ci doar vegetase. Fie privea liniștită pe pereți, fie făcea mișcări fără sens. Nu a făcut nimic altceva decât să mănânce, să bea și să doarmă. Toată viața ei. Părea să nu participe deloc la ceea ce se întâmpla în jurul ei. Ba a venit chiar și ziua când unul dintre picioarele ei a trebuit amputat. Personalul i-a urat de bine lui Cathy și a sperat că Domnul o va lua curând la EL.

Într-o zi, doctorul l-a chemat pe director. Catherine era pe moarte. Când amândoi au intrat în cameră, nu le venea să creadă ce vedeau. Catherine cânta cântări creștine pe care le auzise și le memorase. Erau tocmai acele cântări care se potriveau cu starea în care se găsea ea. Ea repeta iar și iar cântecul care spune: Unde își găsește sufletul odihna? A cântat o jumătate de oră acest cântec iar apoi a murit liniștită.”

Deci, există oare ceva ce se face în numele lui Christos și poate fi considerat un lucru irosit?

Căutarea mea zadarnică după citatul acela nu a fost degeaba. Cântecul acestui copil cu handicap nu a fost degeaba. Iar, întârzierile neplăcute ale vieții noastre nu sunt degeaba – nu dacă ne uităm la Domnul nostru și facem totul pentru numele Lui (Coloseni 3:17).

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: God’s Design in Detours – https://www.desiringgod.org/articles/gods-design-in-detours

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: