26 Mai – Puterea de a aștepta cu răbdare

Autor: John Piper

ZIUA 146

întăriți cu toată puterea, potrivit cu tăria slavei Lui, pentru orice răbdare și îndelungă răbdare cu bucurie. Coloseni 1:11

“Întărit” este cuvântul potrivit. Apostolul Pavel s-a rugat pentru biserica din Colose pentru a fi întăriți cu toată puterea, potrivit cu tăria slavei Lui, pentru orice răbdare și îndelungă răbdare cu bucurie. Răbdarea este dovada unei forțe interioare.

Oamenii nerăbdători sunt slabi și, prin urmare, depind de ajutor din exterior. Izbucnirile lor în înjurături și amenințări, criticile dure la adesea vinovaților sună rău. Dar, acele zgomote, sunt tot camuflaje ale slăbiciunii. Răbdarea necesită o putere interioară extraordinară.

Pentru creștini,a ceastă putere vine de la Dumnezeu. De aceea Pavel se roagă pentru Coloseni. El îi cere lui Dumnezeu să-i împuternicească pe coloseni pentru a trăi o viață în răbdare. Dar, când spune că puterea răbdării este potrivit cu tăria slavei Lui, nu înseamnă că numai puterea divină poate face un om răbdător. Ci înseamnă că încrederea (credința) în această tărie a slavei Lui este canalul prin care vine virtutea răbdării.

Răbdarea este un rod al Duhului Sfânt (Galateni 5:22), dar Duhul Sfânt își face simțită roada prin intermediul credinței (Galateni 3:5). Prin urmare, Pavel se roagă ca Dumnezeu să ne lege prin credință de tăria slavei Lui, care aduce răbdarea.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Strength to Wait with Patience – https://www.desiringgod.org/articles/strength-to-wait-with-patience

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: