27 Mai – Credința autentică vs credința falsă

Autor: John Piper

ZIUA 147

tot așa, Christos, după ce S-a adus jertfă o singură dată, ca să poarte păcatele multora, Se va arăta a doua oară nu în vederea păcatului, ci ca să aducă mântuirea celor ce-L așteaptă. Evrei 9:28

Întrebarea ce ne stă în față este următoarea: suntem noi incluși în acești mulți cărora Domnul Isus le-a iertat păcatele? Vom fi noi mântuiți la a doua Sa venire?

Răspunsul din Evrei 9:28 este: Da, dacă îl așteptăm. Putem ști că păcatele noastre sunt iertate și că vom fi în siguranță la judecata finală dacă ne încredem în Christos în așa fel încât să ne dorim venirea Lui.

Există o credință falsă, care pretinde că crede în Christos, dar este numai o poliță de asigurare pentru eventualele necazuri. Credința falsă crede doar pentru a scăpa de iad. Nu Îl dorește cu adevărat pe Christos. De fapt, ar prefera ca EL nici să nu revină, astfel încât să poată păcătui cât mai mult. Așa arată o inimă unită cu lumea, iar nu cu Christos.

Deci, problema noastră este: tânjim noi cu nerăbdare după venirea lui Christos? Sau vrem doar ca El să stea departe, în timp ce povestea noastră de dragoste între noi și lume continuă? Aceasta este întrebarea care testează autenticitatea credinței.

Trebuie să fim precum corintenii când așteptau „arătarea Domnului nostru Isus Christos.” (1 Corinteni 1:7b) și ca filipenii a căror „cetățenie este în ceruri, de unde și așteptăm ca Mântuitor pe Domnul Isus Christos.” (Filipeni 3:20).

Aceasta este problema noastră. Iubim venirea Lui? Sau iubim lumea și sperăm ca venirea Lui să nu ne încurce planurile? Eternitatea noastră depinde de modul în care răspundem la această întrebare.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Authentic vs. Phony Faith – https://www.desiringgod.org/articles/authentic-vs-phony-faith

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: