29 Mai – Voia lui Dumnezeu

Autor: John Piper

ZIUA 149

Dacă un om păcătuiește împotriva altui om, îl va judeca Dumnezeu, dar dacă păcătuiește împotriva Domnului, cine se va ruga pentru el? Totuși, ei n-au ascultat de glasul tatălui lor, căci Domnul voia să-i omoare. – 1 Samuel 2:25

Fii preotului Eli nu au ascultat de tatăl lor atunci când el i-a mustrat pentru păcatele lor. Există trei implicații ale acestui text pentru viețile noastre:

1. Este posibil să păcătuiești atât de mult și atât de grav încât Dumnezeu să nu mai dea pocăința

De aceea, Pavel a spus că, după toate rugăciunile și învățăturile, există nădejdea „Dumnezeu le va da pocăința”, iar nu siguranța că Dumnezeu o va face (2 Timotei 2:25). Există un prea târziu în ceea ce privește păcatul. După cum se spune despre Esau în Evrei 12:27: „n-a fost primit, pentru că, măcar o cerea cu lacrimi, n-a putut s-o schimbe.”. Esau a fost părăsit. nu se putea pocăi.

Asta nu înseamnă că cei care se pocăiesc cu adevărat, după ce au trăit o viață de păcat, nu pot fi mântuiți. Cu siguranță că pot, și vor fi! Dumnezeu este uluitor de milostiv. Adu-ți aminte de tâlharul de pe cruce. Isus i-a zis: „Astăzi vei fi cu Mine în rai.” (Luca 23:43).

2. Uneori, Dumnezeu nu permite unui păcătos să se pocăiască

„ei n-au ascultat de glasul tatălui lor, căci Domnul voia să-i omoare.” (1 Samuel 2:25). Să fi ascultat vocea tatălui lor era un lucru bine de făcut. Dar nu au făcut-o. De ce? Pentru că era voia lui Dumnezeu să-i omoare.

Motivul pentru care nu l-au ascultat pe tatăl lor a fost acela că Dumnezeu avea alte planuri pentru ei și îi lăsase pradă păcatului și morții. Acest caz arată că există momente când decretul lui Dumnezeu este diferit de porunca lui Dumnezeu.

3. Uneori, rugăciunile noastre pentru ca voia revelată a lui Dumnezeu să se împlinească, nu se vor împlini pentru că Dumnezeu a decretat ceva diferit, conform cu scopurile Sale sfinte și înțelepte

Presupun că Eli s-a rugat ca fiii săi să fie iertați. Și a fost un lucru bun că s-a rugat. A fost ce a trebuit. Dar, Dumnezeu a hotărât ca fiii lui să nu asculte de Eli, ci să fie uciși.

Când se întâmplă așa ceva (lucru pe care nu-l putem prevedea), în timp ce strigăm către Dumnezeu pentru schimbare, răspunsul lui Dumnezeu nu este: Nu te iubesc, ci mai degrabă este: Am scopuri mai înțelepte și mai sfinte prin neacordarea pocăinței. Tu nu vezi aceste scopuri acum, dar ai încredere în Mine. Știu ce fac. Te iubesc!

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: When God Goes Against His Will – https://www.desiringgod.org/articles/when-god-goes-against-his-will

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: