6 Iunie – Vrăjmășie cu Dumnezeu

Autor: John Piper

ZIUA 157

Și pe voi, care odinioară erați străini și vrăjmași prin gândurile și prin faptele voastre rele, El v-a împăcat acum prin trupul Lui de carne, prin moarte, ca să vă facă să vă înfățișați înaintea Lui sfinți, fără prihană și fără vină. Coloseni 1:21-22

Cea mai bună veste pe care am putea să o auzim este că depărtarea noastră de Dumnezeu a luat sfârșit și suntem împăcați cu Judecătorul universului și că Dumnezeu nu mai este împotriva noastră, ci pentru noi. Faptul că el ne iubește veșnic ne întărește sufletele. Să știm că cea mai puternică ființă din univers e de partea noastră, face ca viața noastră să devină cu totul liberă și pe noi cu adevărat viteji.

Mesajul despre mântuire a apostolului Pavel nu este o veste bună pentru cei care resping diagnosticul din Coloseni 1:21. El spune că „erați străini și vrăjmași prin gândurile și prin faptele voastre rele”.

Oare câți oameni spun în inima lor: „îl urăsc pe Dumnezeu” ? Oamenii spun rar astfel de cuvinte. Atunci ce vrea să spună apostolul Pavel prin aceste versete: „odinioară erați străini și vrăjmași prin gândurile și prin faptele voastre rele, El v-a împăcat acum prin trupul Lui de carne, prin moarte, ca să vă facă să vă înfățișați înaintea Lui sfinți, fără prihană și fără vină”

Cred că el vede lucrurile astfel: oamenii sunt într-adevăr vrăjmași cu  Dumnezeu, doar că nu își permit nici măcar să se gândească la adevăratul Dumnezeu. Își imaginează că Dumnezeu este așa cum și-ar dori ei să fie, ceea ce exclude orice posibilitate ca ei să aibă probleme serioase cu El.

Dar în ceea ce privește Dumnezeul adevărat – un Dumnezeu care este suveran asupra tuturor lucrurilor, inclusiv asupra bolii și catastrofelor – noi toți i-am fost vrăjmași, așa spune apostolul Pavel. În adâncul sufletului, i-am urât puterea și autoritatea absolută.

Dacă suntem mântuiți, asta se datorează adevărului minunat, morții lui Hristos și harului prin care Dumnezeu ne-a cucerit inimile și ne-a făcut să-l iubim pe Cel pe care l-am urât cândva.

Mulți încă învață să nu fie vrăjmași lui Dumnezeu. Este un lucru bun că El are o răbdare infinită.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: All Hostile to God – https://www.desiringgod.org/articles/all-hostile-to-god

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: