11 Iunie – Credință pentru viitor

Autor: John Piper

ZIUA 162

În adevăr, făgăduințele lui Dumnezeu, oricâte ar fi ele, toate în El sunt: “Da”; de aceea și “Amin” pe care-l spunem noi, prin El, spre slava lui Dumnezeu. – 2 Corinteni 1:20

Dacă toate promisiunile lui Dumnezeu își găsesc Da-ul în Isus, atunci, a avea încredere în El în prezent înseamnă a avea încredere că promisiunile Sale se vor împlini în viitor.

Acestea nu sunt două tipuri de credință – să crezi în El și să crezi în promisiunile Lui: a crede în Isus pentru mântuirea sufletului înseamnă și a crede că El își va ține cuvântul și îți va mântui sufletul. A fi mulțumitor pentru că Isus s-a răstignit pentru tine și a înviat include și credința că într-un moment viitor, în veșnicie, nimic nu ne va despărți de iubirea Lui și nimic nu-L va împiedica să orchestreze toate lucrurile spre binele nostru. Și, acest bine, înseamnă, în cele din urmă, să vedem frumusețea și valoarea lui Dumnezeu și să o socotim drept Comoara noastră supremă.

Încrederea că binele va fi acolo pentru noi se bazează pe harul glorios al trecutului, în special pe faptul că Dumnezeu nu L-a cruțat pe propriul Său fiu, ci L-a dat pentru noi toți (Romani 8:32).

Este absolut necesar să gustăm această frumusețe spirituală, privind la toate realizările lui Dumnezeu din trecut – în special la moartea și învierea lui Isus pentru păcatele noastre – și la toate promisiunile Sale viitoare. Dacă credința noastră se va înrădăcina în aceste haruri trecute, vom avea încredere în Dumnezeu pentru veșnicie, pentru că vom înțelege că El niciodată nu-și calcă cuvântul.

El și numai El este cel care ne va da pacea sufletului în viitor. Și trebuie să fim siguri de acest viitor, dacă vrem să trăim viețile creștine pe care Christos ne cheamă să le trăim.

Dacă bucuria noastră de astăzi nu are în ea Da-ul tuturor promisiunilor lui Dumnezeu, ea nu va putea să primească ceea ce Dumnezeu va avea de oferit în viitor (1 Petru 4:11).

Rugăciunea mea este ca, punându-ne încrederea în harurile viitoare, să fim ajutați să evităm chestiunile superficiale ale lumii acesteia și să privim cu atenție la promisiunile lui Dumnezeu. Aceste promisiuni sunt atât de profunde și minunate!

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Faith for the Future – https://www.desiringgod.org/articles/faith-for-the-future

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: