12 Iunie – Ajută necredinței mele!

Autor: John Piper

ZIUA 163

Prin harul care mi-a fost dat, eu spun fiecăruia dintre voi să nu aibă despre sine o părere mai înaltă decât se cuvine, ci să aibă simțiri cumpătate despre sine, potrivit cu măsura de credință pe care a împărțit-o Dumnezeu fiecăruia. – Romani 12:3

În contextul acestui verset, Pavel este îngrijorat despre faptul că unii creștini aveau o părere mai înaltă decât se cuvine despre propria lor persoană. Remediul pe care îl propune Pavel este prin a afirma că atât darurile spirituale cât și credința cu care folosim acele daruri sunt și este lucrarea lui Dumnezeu.

Aceasta înseamnă că nu avem niciun motiv să ne lăudăm cu nimic. Cum ne putem lăuda dacă până și faptul că primim cadouri este tot un cadou din partea lui Dumnezeu?

Aceste lucruri au un impact profund asupra modului în care ne rugăm. Isus exemplifică în Luca 22:31-32. Înainte ca Petru să nege că îl cunoască, Isus i-a spus: “Simone, Simone, Satana v-a cerut să vă cearnă ca grâul. Dar Eu M-am rugat pentru tine, ca să nu se piardă credința ta și, după ce te vei întoarce la Dumnezeu, să întărești pe frații tăi.”

Cu alte cuvinte, Isus s-a rugat pentru credința lui Petru, chiar dacă știa că va cădea în păcatul lepădării de El, câteva ore mai târziu. Isus a făcut lucrul acesta pentru că știa că Dumnezeu este cel care dă credința. Și noi ar trebui să facem la fel, să ne rugăm cum a făcut Isus – pentru noi înșine și pentru alții – ca Dumnezeu să ne dea credință.

În același fel, tatăl băiatului vindecat în Evanghelii a stricat: Ajută necredinței mele! (Marcu 9:24). Aceasta este o rugăciune bună. Ea recunoaște că fără Dumnezeu noi nu putem avea credința pe care ar trebui să o avem.

Astfel, să ne rugăm zilnic: Doamne, îți mulțumesc pentru credința mea. Întărește-o, susține-o. Nu o lăsa să eșueze. Fă din ea puterea vieții mele, astfel încât din tot ceea ce fac, Tu să-ți primești gloria, ca fiind Marele Dătător al credinței. Amin!

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Help My Unbelief – https://www.desiringgod.org/articles/help-my-unbelief

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: