15 Iunie – Luna de miere care nu mai are sfârșit

Autor: John Piper

ZIUA 166

Cum se bucură mirele de mireasa lui, așa se va bucura Dumnezeul tău de tine. – Isaia 62:5

Când Dumnezeu face bine poporului Său, El nu seamănă cu un judecător reticent care arată bunătate față de un criminal, măcar că știe că s-ar putea să greșească din nou. Dumnezeu este asemeni unui mire care manifestă afecțiune față de mireasa lui.

Uneori glumim și spunem despre o căsnicie: Luna de miere s-a încheiat. Dar asta pentru că, în calitate de oameni, suntem finiți. Nu putem susține același nivel al dragostei pentru totdeauna, așa cum era în luna de miere. Dar, Dumnezeu spune că bucuria Lui pentru poporul Său este asemeni bucuriei mirelui de mireasa lui. Și nu înseamnă că începe foarte bine și apoi își pierde din intensitate.

El vorbește despre intensitatea lunii de miere, plăcerile lunii de miere, energia și entuziasmul aceste luni, și vrea să ne arate că tot așa este și bucuria lui față de noi.

Mă voi bucura să le fac bine, îi voi sădi cu adevărat în țara aceasta, din toată inima și din tot sufletul Meu. – Ieremia 32:41

Domnul Dumnezeul tău este în mijlocul tău, ca un viteaz care te poate ajuta; Se va bucura de tine cu mare bucurie, va tăcea în dragostea Lui și nu va mai putea de veselie pentru tine. – Țefania 3:17

Cu Dumnezeu, luna de miere nu se termină niciodată. El este infinit în putere, înțelepciune, creativitate, astfel încât nu poate exista plictiseală în următoarele miliarde și miliarde de ani la infinit.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: The Honeymoon That Never Ends – https://www.desiringgod.org/articles/the-honeymoon-that-never-ends

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: