16 Iunie – Slujește lui Dumnezeu cu setea ta!

Autor: John Piper

ZIUA 167

De aceea ne și silim să-I fim plăcuți, fie că rămânem acasă, fie că suntem departe de casă. – 2 Corinteni 5:9

Ce s-ar întâmpla dacă ai descoperi (așa cum au făcut fariseii) că ți-ai dedicat întreaga viață încercând să-I faci pe plac lui Dumnezeu, dar, în tot acest timp, nu ai făcut decât lucruri care în ochii lui Dumnezeu erau urâciuni (Luca 16:14-15)?

S-ar putea ca cineva să pună la îndoială o astfel de posibilitate și să spună: Nu cred că este posibil așa ceva, Dumnezeu nu ar putea să respingă pe cineva care și-a dat silința. Nu pot fi dea acord cu acest om. O astfel de afirmație se bazează pe ceea ce vrea el să creadă că Îi face plăcere Lui Dumnezeu. Tocmai de aceea, atunci când facem ceva pentru El, trebuie să pornim de la Însuși caracterul Său revelat în Scriptură.

Dumnezeu este un izvor de munte, nu o mică fântână. Un izvor de munte se auto-alimentează. Se revarsă în mod constant și îi aprovizionează și pe alții. O mică fântână trebuie umplută cu găleata. Așadar, marea întrebare este: Cum poți să fi pe placul unui Izvor? Și: Cum poți servi o mică fântână? De fapt, cum îl glorifici pe Dumnezeu prin ceea ce faci, astfel încât El să primească faptele tale?

Dacă vrei să faci ca un sistem de irigații să fie util, te vei strădui să-l păstrezi conectat la o sursă de apă. Dacă vrei să beneficiezi de valoarea unui izvor, o vei face aplecându-te, bând până la saturație și până când te vei simți înviorat și pregătit să spui și altor însetați că ai găsit o sursă bună de apă.

Speranța mea de păcătos disperat atârnă de acest adevăr biblic: că Dumnezeu este acel Dumnezeu care este mulțumit de singurul lucru pe care îl pot oferi: setea mea. De aceea, atotsuficiența și libertatea suverană a lui Dumnezeu sunt atât de prețioase pentru mine: ele sunt temelia speranței mele. Temelia faptului că Dumnezeu este încântat nu te sisteme de irigații sau brigăzi de găleți, ci de aplecarea păcătoșilor zdrobiți pentru a bea din izvor.

Prin toate mijloacele posibile noi trebuie să căutăm să-i fim pe plac lui Dumnezeu, acum și pentru totdeauna. Dar, vai de noi dacă întreaga noastră viață se dovedește a fi bazată pe o viziune eronată despre cine este Dumnezeu și ce așteaptă El de la noi. Dumnezeu nu este mulțumit de cei care Îl tratează ca pe un izvor și atât. El este un izvor inepuizabil și atotsatisfăcător. După cum spune și Psalmul 147:11:

Domnul iubește pe cei ce se tem de El, pe cei ce nădăjduiesc în bunătatea Lui. – Psalmul 114:11

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Serve God with Your Thirst – https://www.desiringgod.org/articles/serve-god-with-your-thirst

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: