25 Iunie – Capcana morții numită „lăcomie”

Autor: John Piper

ZIUA 176

Cei ce vor să se îmbogățească, dimpotrivă, cad în ispită, în laț și în multe pofte nesăbuite și vătămătoare, care cufundă pe oameni în prăpăd și pierzare. – 1 Timotei 6:9

Lăcomia are potențialul de a ne distruge sufletul și a de a-l trimite în iad pentru veșnicie.

Motivul pentru care sunt sigur că această distrugere nu este o impresie de-a mea sau vreo chestiune temporară care să țină de administrarea banilor, ci vorbim cu adevărat despre o distrugere definitivă, este concluzia pe care Pavel o expune 3 versete mai jos. El spune că ar trebui să ne împotrivit, prin credință, oricărei forme de lăcomie. Apui adaugă: „Apucă viața veșnică la care ai fost chemat și pentru care ai făcut acea frumoasă mărturisire înaintea multor martori.” În lupta împotriva lăcomiei este în joc chiar veșnicia noastră.

Așadar, când Pavel spune în 1 Timotei 6:9 că dorința de a fi bogat și de a avea din belșug îi cufundă pe oameni în ruină, el nu spune că lăcomia s-ar putea să-ți strice căsătoria sau afacerea (lucru care s-ar putea întâmpla, desigur). Pavel privește spre lucrurile mai importante decât căsătoria sau afacerea ta, și pavel spune că lăcomia îți poate distruge eternitatea.

Sau, după cum spune în 1 Timotei 6:10: „Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor; și unii, unii care au umblat după ea, au rătăcit de la credință și s-au străpuns singuri cu o mulțime de chinuri.” (în traducere literală: s-au împletit cu multe chinuri).

Dumnezeu ne-a avertizat prin Biblie despre faptul că lăcomia ne va duce la distrugere. Este o stradă închisă, în cel mai rău sens. Este o capcană mortală.

Astfel, îndemnul meu pentru voi este următorul: „fugi de aceste lucruri” (1 Timotei 6:11). Când te lovește gândul lăcomiei, pe internet, într-o revistă de crăciun, la televizor sau uitându-te la ce-și mai cumpără unul sau altul, fugi ca un leu care răcnește înfometat după ce a scăpat din grădina zoologică. Apucă viața veșnică!

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: The Death Trap Called Covetousness – https://www.desiringgod.org/articles/the-death-trap-called-covetousness

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: