28 Iunie – Speranță pentru atunci când ascultarea doare

Autor: John Piper

ZIUA 179

Să ne uităm țintă la Căpetenia și Desăvârșirea credinței noastre, adică la Isus, care, pentru bucuria care-I era pusă înainte, a suferit crucea, a disprețuit rușinea și șade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu. – Evrei 12:2

Faptul credinței s-ar putea să ne pună în unele situații extrem de dificile.

În cartea sa Miracle on the River Kwai, autorul Ernest Gordon relatează povestea adevărată a unui grup de prizonieri care muncea la calea ferată din Burma în timpul celui de-al Doilea Război Mondial:

La sfârșitul fiecărei zile, uneltele erau colectate de la grupul de muncitori. Odată, un gardian japonez a strigat că lipsește o lopată și a cerut să știe care dintre muncitori a luat-o. A început să strige și, furios fiind, a ordonat celui vinovat să facă un pas înainte. Nimeni nu a făcut vreo mișcare. „Vă omor pe toți! Vă omor pe toți!”, striga el, îndreptându-și arma spre ceilalți prizonieri. În acel moment, un bărbat a făcut un pas înainte, iar gardianul l-a bătut până la moarte cu pușca, în timp ce primul deținut stătea liniștit și privea. Când s-a întors în tabără, uneltele au fost din nou numărate și s-a constatat că nu lipsea nicio lopată.

Ce motivație trebuie să ai pentru a muri pentru altcineva atunci când știi că ești nevinovat? Isus a suferit crucea pentru bucuria care-I era pusă înainte. Isus s-a bazat pe o binecuvântare și pe o bucurie viitoare, care L-a purtat și L-a susținut prin toată suferința Lui.

Vai de noi dacă avem impresia că ar trebui să fim motivați și întăriți de orice altceva decât bucuria viitoare pe care o vom primi de la Dumnezeu. Când Isus a cerut de la ucenici ascultare cu orice costuri și orice sacrificii, El le-a spus în Luca 14:14: “Va fi ferice de tine, pentru că ei n-au cu ce să-ți răsplătească, dar ți se va răsplăti la învierea celor neprihăniți.” Cu alte cuvinte, întărește-te acum prin toate pierderile tale pentru Christos, pentru că va veni o zi în viitor când vei primi toate bucuriile care acum doar îți stau înainte.

Petru a spus că atunci când Isus a suferit fără să se răzbune, El ne-a lăsat un bun exemplu de urmat – și asta include și încrederea de care a dat dovadă Christos în ceea ce Îi era pus înainte. El și-a încredințat viața lui Dumnezeu (1 Petru 2:21) și nu a încercat să-și rezolve problemele prin răzbunare. El Și-a pus speranța în înviere și în toate bucuriile pe care le va avea la Tatăl Său, dar mai ales a avut în vedere mântuirea propriului Său popor. Așa ar trebui să gândim și noi.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Enduring When Obeying Hurts – https://www.desiringgod.org/articles/enduring-when-obeying-hurts

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: