23 Septembrie – Speranță pentru cel mai mare dintre păcătoși

Autor: John Piper

ZIUA 266

Domnul a răspuns: „Voi face să treacă pe dinaintea ta toată frumusețea Mea și voi chema Numele Domnului înaintea ta; Eu Mă îndur de cine vreau să Mă îndur și am milă de cine vreau să am milă!”Exod 33:19

Moise avea nevoie de speranța că Dumnezeu ar putea, cu adevărat, să aibă milă de un popor cu gâtul înțepenit, care tocmai căzuse în idolatrie și îl disprețuia pe Dumnezeul care i-a scos din Egipt.

Pentru a-i oferi lui Moise speranța și încrederea de care avea nevoie, Dumnezeu i-a spus: „Voi avea milă de cine vreau să am milă”. Cu alte cuvinte, „Alegerile mele nu depind de cine ești sau de binele care se află în tine, ci numai de voința Mea liberă și suverană. Prin urmare, nimeni nu poate spune că este prea rău pentru a fi beneficiar al harului Meu.” Asta pare să însemne că Dumnezeu nu este liber iar alegerea este condiționată.

Doctrina alegerii necondiționate este marea doctrină a speranței pentru cei mai răi dintre păcătoși. Înseamnă că atunci când vine vorba de a fi candidat al harului, trecutul tău nu are nimic de-a face cu alegerea lui Dumnezeu. Acestea sunt vești foarte bune.

Dacă nu te-ai născut din nou și nu ai fost adus la credința mântuitoare în Isus Christos, nu te scufunda în deznădejde crezând că mulțimea păcatelor tale trecute este un obstacol de neocolit în fața harului lui Dumnezeu. Lui Dumnezeu îi place să folosească harul său liber pentru a-i salva chiar și pe cei mai răi dintre păcătoși.

Întoarce-te de la păcatul tău. Cheamă-l pe Domnul! Chiar și în acest devoțional zilnic pe care îl citești sau îl asculți, El îți transmite mila Sa față de tine și te încurajează cu tărie să vi la El pentru și mai multă milă.

Veniți totuși să ne judecăm, zice Domnul. DE vor fi păcatele voastre cum e cârmâzul, se vor face albe ca zăpada; de vor fi roșii ca purpura, se vor face ca lâna. – Isaia 1:18

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Hope for the Worst of Sinners – https://www.desiringgod.org/articles/hope-for-the-worst-of-sinners

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: