25 Septembrie – Viața atârnă de Cuvântul lui Dumnezeu

Autor: John Piper

ZIUA 268

El le-a zis: “Puneți-vă la inimă toate cuvintele pe care vă jur astăzi să le porunciți copiilor voștri, ca să păzească și să împlinească toate cuvintele legii acesteia. Căci nu este un lucru fără însemnătate pentru voi; este viața voastră și prin aceasta vă veți lungi zilele în țara pe care o veți lua în stăpânire după ce veți trece Iordanul.” (Deuteronom 32:46-47)

Cuvântul lui Dumnezeu nu este un fleac. Cuvântul lui Dumnezeu este o chestiune de viață și de moarte. Dacă tratezi Scripturile ca pe un fleac sau ca pe niște cuvinte goale, îți vei pierde viața.

Chiar și viața noastră depinde de Cuvântul lui Dumnezeu, pentru că prin Cuvântul Lui am fost creați (Psalmul 33:6; Evrei 11:3) și “ține toate lucrurile cu Cuvântul puterii Lui” (Evrei 1:3).

Și viața noastră spirituală începe cu cuvântul lui Dumnezeu.

El, de bunăvoia Lui, ne-a născut prin Cuvântul adevărului, ca să fim un fel de pârgă a făpturilor Lui. – Iacov 1:18

fiindcă ați fost născuți din nou nu dintr-o sămânță care poate putrezi, ci dintr-una care nu poate putrezi, prin Cuvântul lui Dumnezeu, care este viu și care rămâne în veac. – 1 Petru 1:23

Drept răspuns, Isus i-a zis: “Este scris: ‘Omul nu trăiește numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu'”Matei 4:4, Deuteronom 8:3

Deci, viața noastră fizică este creată și susținută de cuvântul lui Dumnezeu, iar viața noastră spirituală este însuflețită și susținută tot de același Cuvânt. Câte povești ar putea fi adunate pentru a depune mărturie despre puterea dătătoare de viață a Cuvântului lui Dumnezeu!

Într-adevăr, Biblia nu conține niciun cuvânt inutil – Biblia este viața ta! Fundamentul oricărei bucurii este viața. Nimic nu este mai fascinant ca modul în care suntem ținuți în viață și modul în care am fost creați.

Toate acestea se datorează Cuvântului puterii lui Dumnezeu. Prin aceeași putere, El a folosit Cuvinte pentru a da naștere și a întreține și viața noastră spirituală. Astfel, Biblia nu este un cuvânt gol, ci este însăși viața ta! Temelia bucuriei tale!

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Life Hangs on the Word of God – https://www.desiringgod.org/articles/life-hangs-on-the-word-of-god

Tradus cu permisiune – Translated with permission

One thought on “25 Septembrie – Viața atârnă de Cuvântul lui Dumnezeu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: