28 Septembrie – Binele nostru este slava Lui

Autor: John Piper

ZIUA 271

Ci tu, când te rogi, intră în odăița ta, încuie-ți ușa și roagă-te Tatălui tău, care este în ascuns, și Tatăl tău, care vede în ascuns, îți va răsplăti. – Matei 6:6

O critică adusă deseori hedonismului creștin este că pune interesele omului mai presus de slava lui Dumnezeu – că pune fericirea mea mai presus de onoarea care i se cuvine lui Dumnezeu. Dar, hedonismul creștin nu face acest lucru.

Desigur, hedoniștii creștini se străduiesc să fie fericiți cu toată puterea. Ei susțin hotărârea tânărului Jonathan Edwards: „Hotărâre: Să mă străduiesc să obțin pentru mine cât mai multă fericire în această lume, cu toată puterea și vehemența de care sunt capabil. Să mă conving să fac toate eforturile necesare, indiferent ce ar presupune ele.”

Dar, am învățat din Biblie (și de la Edwards) că interesul lui Dumnezeu este să exalte plinătatea gloriei Sale prin revărsarea milei în noi și către noi păcătoșii, care suntem în disperată nevoie după El.

Prin urmare, a ne urmări interesul nostru și al fericirii noastre, chiar dacă ne-ar costa viața, nu este niciodată mai presus de interesul și fericirea lui Dumnezeu, ci întotdeauna sunt în legătură dependentă de El. Unul dintre cele mai prețioase adevăruri din Biblie este că cea mai importantă preocupare a lui Dumnezeu este să glorifice bogăția harului Său, făcându-i pe cei păcătoși demni de El, în El!

Când ne smerim ca niște copii și nu purtăm una aer de autosuficiență, ci alergăm fericiți spre Tatăl nostru, slava harului Său este mărită, și setea sufletului nostru este satisfăcută. Interesul nostru și gloria Sa devin una.

Când Isus promite în Matei 6:6: Tatăl tău, care vede în ascuns, îți va răsplăti. – aceasta este răsplata pe care El vrea ca noi să o căutăm! El nu ne ademenește cu bucuria pe care nu ar trebui să o avem. Ci prin această răsplată – care este bucuria de a ne îndepărta de lauda umană pentru a-L căuta pe Dumnezeu.

Prin urmare, hedoniștii creștini nu pun fericirea lor mai presus de slava lui Dumnezeu. Ei își întemeiază fericirea în Dumnezeu Însuși și descoperă adevărul glorios că Dumnezeu este cel mai proslăvit atunci când noi suntem cel mai satisfăcuți în El.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Our Good Is His Glory – https://www.desiringgod.org/articles/our-good-is-his-glory

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: