30 Septembrie – Cea mai eliberatoare descoperire

Autor: John Piper

ZIUA 273

Încolo, frații mei, bucurați-vă în Domnul. (…) – FIlipeni 3:1

Nimeni nu m-a învățat vreodată că Dumnezeu este glorificat prin aceea că eu îmi găsesc bucuria în El – că bucuria în Dumnezeu este tocmai ceea ce face din lauda noastră o onoare pentru Dumnezeu.

Dar, Jonathan Edwards a spus-o atât de clar și de puternic:

Dumnezeu se slăvește pe Sine însuși față de creaturi în două modalități: (1) arătându-se într-o formă în care acestea să-L înțeleagă și (2) comunicând cu ele și bucurându-se cu ele (…) Dumnezeu este proslăvit nu numai prin faptul că slava lui este văzută, ci și prin faptul că oamenii se bucură de ea. Când cei care Îl simt pe Dumnezeu se bucură de El, Dumnezeu este mai slăvit decât dacă s-ar arăta fizic acestor oameni. Cel care discută teoretic despre Dumnezeu nu îl proslăvește atât de mult pe Dumnezeu precum acela care își găsește plăcerea în El.

Pentru mine, aceasta a fost o descoperire uimitoare. Mi-am dat seama că trebuie să fiu bucuros în Dumnezeu dacă vreau să-L glorific pe El ca fiind realitatea cea mai valoroasă din univers. Bucuria nu este o simplă opțiune. Ea este esențială vieții de credință. Într-adevăr, însăși esența închinării noastre este a fi bucuros în gloria lui Dumnezeu.

Dar avem un nume și pentru cei care doar rostesc laude la adresa lui Dumnezeu dar nu-și găsesc plăcerea în El. Le spunem ipocriți/fățarnici. Isus a spus:

Fățarnicilor, bine a prorocit Isaia despre voi, când a zis: „Norodul acesta se apropie de Mine cu gura și Mă cinstește cu buzele, dar inima lui este departe de Mine”. – Matei 15:7-8

Acest fapt, și anume că lauda autentică înseamnă plăcere desăvârșită și că scopul cel mai înalt al omului este să fie bucuros pentru gloria lui Dumnezeu, a fost cea mai eliberatoare descoperire pe care am făcut-o vreodată!

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: The Most Liberating Discovery – https://www.desiringgod.org/articles/the-most-liberating-discovery

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: