2 Octombrie – Dumnezeu nu este sumbru

Autor: John Piper

ZIUA 275

Domnul răstoarnă sfaturile neamurilor, zădărnicește planurile popoarelor. Dar sfaturile Domnului dăinuiesc pe vecie și planurile inimii Lui, din neam în neam.Psalmul 33:10-11

Dumnezeul nostru este în ceruri. El face tot ce vrea. (Psalmul 115:3). Implicația acestui text este aceea că Dumnezeu are dreptul și puterea de a face tot ceea ce Îi face plăcere. Asta înseamnă suveranitatea lui Dumnezeu.

Gândește-te pentru o clip: Dacă Dumnezeu este suveran și poate face orice Îi face plăcere, atunci niciunul dintre scopurile Lui nu pot fi absurde.

Domnul răstoarnă sfaturile neamurilor, zădărnicește planurile popoarelor. Dar sfaturile Domnului dăinuiesc pe vecie și planurile inimii Lui, din neam în neam.Psalmul 33:10-11

Și, dacă niciunul dintre scopurile Sale nu poate fi absurde, atunci El este cea mai fericită ființă din univers.

Această fericire infinită și divină este fântâna din care creștinul bea și tânjește să bea încontinuu.

Vă puteți imagina cum ar fi dacă Dumnezeul care conduce lumea nu ar fi fericit? Ce ar fi dacă Dumnezeu ar fi un frustrat, depresiv și absurd? Ce ar fi dacă Dumnezeu ar fi abătut și sumbru?

Am putea să ne alăturăm lui David și să spunem și noi:

Dumnezeule, Tu ești Dumnezeul Meu, pe Tine Te caut! Îmi însetează sufletul după Tine, îmi tânjește trupul după Tine, într-un pământ sec, uscat și fără apă. – Psalmul 63:1

Nu prea cred.

Într-un pământ uscat și fără apă, cel mai probabil că ne-am raporta la Dumnezeu ca niște copii mici care au un tată frustrat, posomorât, trist și nemulțumit. Nu ne-am putea bucura de El.

Dar nu așa este Dumnezeu. El nu este niciodată frustrat sau descurajat. Și, după cum spune Psalmul 147:11:

Domnul iubește pe cei ce se tem de El, pe cei ce nădăjduiesc în bunătatea Lui. – Psalmul 147:11

Așadar, scopul creștinului nu este să-L evite pe Dumnezeu, să fugă de El sau să vorbească în șoaptă pentru a nu-L deranja. Nu, scopul nostru este să sperăm în mântuirea Lui neschimbată. Să alergăm la El. Să fim fericiți în Dumnezeu, să prețuim și să apreciem părtășia și harul Lui.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: God Isn’t Gloomy – https://www.desiringgod.org/articles/god-isnt-gloomy

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: