3 Octombrie – Iubire absolută, suverană și atotputernică

Autor: John Piper

ZIUA 276

Și Domnul a trecut pe dinaintea lui și a strigat: “Domnul Dumnezeu este un Dumnezeu plin de îndurare și milostiv, încet la mânie, plin de bunătate și credincioșie”. – Exod 34:6

Dumnezeu abundă în dragoste statornică și credincioșie.

Îmi vin în minte două imagini:

  1. Inima lui Dumnezeu este ca un izvor de apă inepuizabilă care este plin de iubire și de credincioșie, situat pe vârful unui munte. Secol după secol, primăvara face ca apa să curgă din acest izvor.
  2. Inima lui Dumnezeu este ca un vulcan care arde atât de fierbinte din cauza dragostei, încât erupe iar lava iubirii curge an de an în inimile credincioșilor.

Când Dumnezeu folosește cuvântul plinplin de bunătate și credincioșie – El dorește ca noi să înțelegem și să simțim că resursele iubirii Sale sunt nelimitate. Poți bea din acest izvor de munte toată ziua, an de an, generație după generație și niciodată nu va seca.

S-ar putea să vrei să spui că Dumnezeu este ca un guvern care pur și simplu poate imprima câți bani dorește, atunci când are nevoie. Adică ceva inepuizabil, nu? Ei bine, există o diferență. Dumnezeu are o vistierie infinită de dragoste de aur pentru a acoperi toți banii care s-ar putea tipări vreodată. Guvernul la care te gândești tu este doar un vis. Dar Dumnezeu se bazează pe realitatea ființei Sale.

Existența absolută, libertatea suverană și atotputernicia lui Dumnezeu sunt plinătatea vulcanului care erupe cu lava iubirii. Măreția absolută a lui Dumnezeu înseamnă că El nu are nevoie de noi pentru a se simți mai plin. În schimb, infinita lui atotsuficiență se revarsă în dragoste către noi – păcătoșii – care avem nevoie de El și de harul lui în Isus.

Ne putem baza pe dragostea Lui tocmai pentru că avem credință în existența Lui absolută, în libertatea, suveranitatea și caracterul Său infinit și nelimitat.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Absolute, Sovereign, Almighty Love – https://www.desiringgod.org/articles/absolute-sovereign-almighty-love

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: