15 Octombrie – Un plan pentru rugăciune

Autor: John Piper

ZIUA 288

Dacă rămâneți în Mine și dacă rămân în voi cuvintele Mele, cereți orice veți vrea și vi se va da. Dacă aduceți multă roadă, prin aceasta Tatăl Meu va fi proslăvit și voi veți fi astfel ucenicii Mei. (…) V-am spus aceste lucruri pentru ca bucuria Mea să rămână în voi și bucuria voastră să fie deplină. – Ioan 15:7-7, 11

Rugăciunea vizează bucuria și părtășia rodnică cu Isus, știind că Dumnezeu este glorificat atunci când aducem roade ca răspuns la rugăciuni. Dar atunci, de ce copiii lui Dumnezeu nu reușesc să se țină de un program de rugăciune?

Cu excepția cazului în care mă înșel grav, unul dintre motive nu este pentru că nu vrem, ci pentru că nu ne planificăm rugăciunea.

Dacă vrei să iei o vacanță de 4 săptămâni, nu te trezești într-o dimineață de vară și spui: Să plecăm acum! Nu ai niciun bagaj făcut. Nu ști un de să mergi. Nu ai planificat nimic.

Problema este că noi așa tratăm rugăciunea. Ne trezim zi de zi și realizăm că momentele semnificative de rugăciune ar trebui să facă parte din viața noastră, dar nu ne pregătim în niciun fel.

Nu știm unde să mergem. Nu am planificat nimic. Nu avem timp. Nicio metodă. Și știm cu toții că opusul planificării nu este un flux minunat de experiențe profunde și spontane de rugăciune. Opusul planificării este vechea dezordine.

Dacă nu plănuiești o vacanță, probabil că vei sta acasă și te vei uita la televizor. Fluxul natural, neplanificat al vieții spirituale se scufundă la cel mai jos nivel. Există o cursă de alergat și o luptă de dus. Dacă vrei revitalizarea vieții tale de rugăciune, trebuie să ai un plan de rugăciune.

Prin urmare, îndemnul meu simplu este următorul: Pune deoparte, chiar în acestă zi, timp pentru a-ți regândi prioritățile și modul în care tratezi rugăciunea. Ia o nouă hotărâre. Încearcă acest lucru cu Dumnezeu. Stabilește o oră. Stabilește un loc. Alege o porțiune din Scriptură care să te ghideze.

Nu te îngrijora de zilele mai grele și aglomerate. Cu toții avem nevoie de unele corecții la viața spirituală. Dar întoarce-te chiar astăzi la rugăciune – pentru slava lui Dumnezeu și deplinătatea bucuriei tale.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Plan for Prayer – https://www.desiringgod.org/articles/plan-for-prayer

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: