19 Octombrie – Cea mai mare bucurie a iubirii

Autor: John Piper

ZIUA 292

Căci nimeni nu și-a urât vreodată trupul lui, ci îl hrănește, îl îngrijește cu drag, ca și Christos Biserica, pentru că noi suntem mădulare ale trupului Lui, carne din carnea Lui și os din oasele Lui. – Efeseni 5:29-30

Nu rata ultima frază: pentru că noi suntem mădulare ale trupului Lui. Și nu uita ce a spus Pavel cu două versete mai sus, și anume că Isus S-a dat pe Sine Însuși pentru noi, ca să-și prezinte biserica în splendoarea ei. Deci, în două moduri diferite, Pavel arată foarte clar faptul că Isus și-a urmărit bucuria în sfințirea, înfrumusețarea și fericirea poporului Său.

Unirea dintre Christos și mireasa Lui este atât de strânsă (un singur trup) încât orice bine făcut bisericii este făcut Lui Însuși. Ceea ce înseamnă că afirmația clară a acestui text este că Domnul este îndemnat să-și hrănească, prețuiască, sfințească și curețe mireasa pentru că în ea își găsește El bucuria.

După unele definiții, aceasta nu poate fi dragoste. Dragostea, spun aceștia, trebuie să fie lipsită de vreun interes propriu. Nu am văzut niciodată o asemenea viziune asupra iubirii în concordanță cu acest pasaj al Scripturii.

Totuși, ceea ce face Christos pentru mireasa Sa, textul acesta intitulează drept iubire. Bărbaților, iubiți-vă nevestele așa cum a iubit și Christos biserica. (Efeseni 5:25). De ce să nu lăsăm textul să definească dragostea pentru noi, în loc să ne luăm definiția din filosofie sau etică? Potrivit acestui text, iubirea este căutarea bucuriei lui Christos în bucuria sfântă a celor iubiți.

Nu există nicio modalitate prin care să excludem interesul propriu din iubire, pentru că interesul personal nu este același lucru cu egoismul. Egoismul își caută propria fericire în detrimentul celorlalți.

Iubirea lui Christos își caută fericirea în fericirea altora – nu pe cheltuiala lor. A suferit și chiar a murit pentru cei pe care Îi iubește, pentru ca bucuria lor să fie deplină.

Așa ne-a iubit El și așa ne cheamă să ne iubim și noi unii pe alții.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Love’s Greatest Happiness – https://www.desiringgod.org/articles/loves-greatest-happiness

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: