30 Octombrie – Pericolul de a deraia

Autor: John Piper

ZIUA 303

De aceea, cu atât mai mult trebuie să ne ținem de lucrurile pe care le-am auzit, ca să nu fim depărtați de ele. – Evrei 2:1

Cu toții știm oameni cărora li s-a întâmplat să cadă. Nu au fost vigilenți. nu au ascultat cu atenție și nici nu și-au fixat ochii lor asupra lui. Iar rezultatul nu a fost indiferent, ci s-au îndepărtat.

Aceasta este ideea de aici: nu există momente de relaxare. Viața este ca un lac adânc. Ca un râu. Și curge în jos spre distrugere. Dacă nu îl asculți cu seriozitate pe Isus și nu iei în considerare sfaturile Sale, atunci nu vei stagna, ci vei merge înapoi. Vei pluti departe de El.

Căderea este un lucru mortal în viața creștină. Iată remediul, conform Evrei 2:1: Ia aminte la ceea ce ai auzit! Adică, ia în considerare ce spune Dumnezeu prin Fiul Său, Isus. Fixează-ți privirea asupra a ceea ce spune și face Dumnezeu în Fiul Său, Isus Christos.

Aceasta nu este o activitate greu de învățat. Singurul lucru care ne stă împotrivă este dorința noastră păcătoasă de a merge odată cu fluxul lumii acesteia.

Să nu ne plângem că Dumnezeu ne-a dat o muncă grea. Ascultă, ia în considerare, fixează-ți privirea – aceasta nu este ceea ce numești tu ceva greu. De fapt, nici nu este greu. Este o invitație solemnă de a fi mulțumiți în Isus, astfel încât să nu fim ademeniți de dorințe înșelătoare.

Dacă ești în derivă astăzi, unul dintre semnele speranței că te-ai născut din nou este că te simți mustrat pentru starea ta și simți o dorință crescândă de a-ți îndrepta ochii spre Isus, de a-L lua în considerare și de a-L asculta în zilele, lunile și anii care vor veni.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: The Danger of Drifting – https://www.desiringgod.org/articles/the-danger-of-drifting

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: