31 Octombrie – Școala suferinței

Autor: John Piper

ZIUA 304

Și El mi-a zis: “Harul Meu își este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită.” – 2 Corinteni 12:9

Acesta este scopul universal al lui Dumnezeu prin intermediul suferinței de care au parte creștinii: mai multă mulțumire în Dumnezeu și mai puțină încredere în sine și în lume.

Nu am auzit pe nimeni să spună vreodată: Lecțiile cu adevărat profunde ale vieții au venit prin vremuri de ușurință și de confort.

În schimb, i-am auzit pe sfinți spunând: Orice progres semnificativ pe care l-am făcut vreodată în a înțelege profunzimile iubirii lui Dumnezeu a venit prin suferință.

Perla de cel mai mare preț este gloria lui Christos.

Astfel, Pavel subliniază că în suferințele noastre slava harului atotsuficient al lui Christos este mărită. Dacă ne bazăm pe El în nenorocirea noastră, iar El ne susține bucuria în slăbiciune, atunci ni se dovedește că Dumnezeu este un Dumnezeu al harului plin de putere.

Dacă ne ținem ferm de El, când totul cedează în jurul nostru, atunci mărturisim că Îl dorim pe El mai mult decât tot ceea ce am pierdut.

Christos i-a spus apostolului suferind: Harul meu îți este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită. Pavel a răspuns: De aceea, mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Christos să rămână în mine. De aceea simt plăcere în slăbiciuni, în defăimări, în nevoi, în prigoniri, în strâmtorări pentru Christos, căci când sunt slab, atunci sunt tare. (2 Corinteni 12:9-10).

Așadar, în mod clar, suferința este concepută de Dumnezeu nu numai ca o modalitate de a-i feri pe creștini de încrederea în propriul sine și în lume, ci și ca o modalitate de a evidenția harul în care trebuie să se încreadă și de a-l face să strălucească. Exact asta face credința: ea mărește harul viitor al lui Dumnezeu.

Lucrurile profunde ale vieții cu Dumnezeu sunt descoperite și înțelese în suferință.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: The Seminary of Suffering – https://www.desiringgod.org/articles/the-seminary-of-suffering

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: