1 Noiembrie – Suferințele lui Christos în noi

Autor: John Piper

ZIUA 305

Mă bucur acum în suferinţele mele pentru voi; şi în trupul meu împlinesc ce lipseşte suferinţelor lui Hristos, pentru trupul Lui, care este Biserica – Coloseni 1:24

Hristos a pregătit o jertfă a dragostei pentru lume, suferind și murind pentru păcătoși. Este un sacrificiu perfect. A plătit pe deplin pentru toate păcatele tuturor celor din poporul Lui. Nimic nu mai trebuie adăugat pentru a face jertfa Sa un cadou mai bun. Nu-i lipsește nimic – cu excepția unui singur lucru, o prezentare personală a lui Hristos însuși popoarelor lumii.

Răspunsul lui Dumnezeu la această lipsă este de a chema poporul lui Hristos (oameni precum Pavel) să facă o prezentare personală a suferințelor lui Hristos în lume. Făcând aceasta, noi „[umplem]/împlinim ceea ce lipsește suferințelor lui Hristos”. Noi ducem la bun sfârșit intenția cu care au fost concepute suferințele Lui, și anume, printr-o prezentare personală făcută înaintea oamenii care nu știu despre valoarea lor infinită.

Dar cel mai extraordinar lucru despre Coloseni 1:24 este felul în care Pavel completează ceea ce lipsește suferințelor lui Hristos.

El spune că propriile sale suferințe sunt cele care completează necazurile lui Hristos. Atunci, aceasta înseamnă că Pavel arată spre suferințele lui Hristos, suferind el însuși pentru cei pe care încearcă să-i câștige pentru Hristos. În suferințele sale, ei trebuie să vadă suferințele lui Hristos.

Și aici este rezultatul uluitor: Dumne zeu intenționează ca suferințele lui Hristos să fie prezentate lumii prin intermediul suferințele poporului Său.

Dumnezeu vrea cu adevărat ca trupul lui Hristos, Biserica, să experimenteze o parte din suferința pe care El a trăit-o, astfel încât atunci când proclamăm crucea, ca fiind singura cale spre viață, oamenii să vadă semnele crucii în noi și să simtă dragostea crucii de la noi.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Christ Sufferings In Us – https://www.desiringgod.org/articles/christs-sufferings-in-us

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: