18 Noiembrie – Puterea pătrunzătoare a Cuvântului

Autor: John Piper

ZIUA 322

Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul şi duhul, încheieturile şi măduva, judecă simţirile şi gândurile inimii.Evrei 4:12

Cuvântul lui Dumnezeu este singura noastră speranță. Vestea bună despre promisiunile lui Dumnezeu și avertismentele judecății Lui sunt suficient de clare și suficient de vii și suficient de active pentru a pătrunde în adâncul inimii mele și a-mi arăta că minciunile păcatului sunt într-adevăr minciuni.

Avortul nu va crea un viitor minunat pentru mine. Nici înșelarea sau îmbrăcarea provocatoare, nici aruncarea pe apa sâmbetei a purității mele sexuale, sau păstrarea tăcerii în privința lipsei de corectitudine la locul de muncă, nici divorțul sau răzbunarea. Și ceea ce mă scapă cu adevărat de această înșelăciune este Cuvântul lui Dumnezeu.

Promisiunile Cuvântului lui Dumnezeu sunt ca și cum ai deschide o fereastră mare pe care intră dimineață lumina strălucitoare a soarelui și ce scoate la iveală microbii păcatului, ce se ascund în inimile noastre drept plăceri satisfăcătoare. Dumnezeu ți-a dat vestea Lui bună, promisiunile Sale, Cuvântul Său pentru a te proteja de înșelăciunile profunde ale păcatului. Acestea încearcă să-ți împietrească inima și să o ademenească departe de Dumnezeu și să o conducă la distrugere.

Fii cu voie bună în lupta ta pentru păstrarea credinței. Deoarece Cuvântul lui Dumnezeu este viu, activ și mai ascuțit decât orice sabie cu două tăișuri, el va pătrunde mai adânc decât a ajuns vreodată orice înșelăciune a păcatului și va dezvălui ce este cu adevărat valoros și în ce merită cu adevărat să avem încredere și să iubim.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: The Piercing Power of the Word – https://www.desiringgod.org/articles/the-piercing-power-of-the-word

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: