20 Noiembrie – Cinci motive pentru care moartea este un câștig

Autor: John Piper

ZIUA 324

Căci, pentru mine, a trăi este Hristos şi a muri este un câştigFilipeni 1:21

Cum adică este „un câștig” să mori?

1) Sufletele noastre vor fi desăvârșite (Evrei 12:22–23)

Ci v-aţi apropiat de Muntele Sionului, de cetatea Dumnezeului celui viu, Ierusalimul ceresc, de zecile de mii, de adunarea în sărbătoare a îngerilor, de Biserica celor întâi născuţi, care sunt scrişi în ceruri, de Dumnezeu, Judecătorul tuturor, de duhurile celor neprihăniţi, făcuţi desăvârşiţi.

Nu va mai fi niciun păcat în noi. Vom termina-o cu lupta interioară și cu dezamăgirile sfâșietoare prin care l-am ofensat pe Domnul care ne-a iubit și

S-a dat pe Sine însuși pentru noi.

2) Vom fi uşuraţi de durerea acestei lumi (Luca 16:24–25).

Încă nu vom avea parte de bucuria învierii, dar de bucuria eliberării de durere vom avea. Isus spune relatarea cu Lazăr și omul bogat pentru a arăta marea răsturnare care vine în momentul morții.

şi [bogatul] a strigat: ‘Părinte Avraame, fie-ţi milă de mine şi trimite pe Lazăr să-şi înmoaie vârful degetului în apă şi să-mi răcorească limba, căci grozav sunt chinuit în văpaia aceasta’. ‘Fiule’, i-a răspuns Avraam, ‘adu-ţi aminte că, în viaţa ta, tu ţi-ai luat lucrurile bune, şi Lazăr şi-a luat pe cele rele; acum, aici, el este mângâiat, iar tu eşti chinuit.

3) Ni se va oferi o odihnă profundă pentru sufletele noastre (Apocalipsa 6:9–11).

Va exista liniște sub ochii și grija lui Dumnezeu care depășesc orice am cunoscut aici, în cea mai blândă seară de vară, lângă cel mai liniștit lac, în momentele noastre cele mai fericite.

Când a rupt Mielul pecetea a cincea, am văzut sub altar sufletele celor ce fuseseră înjunghiaţi din pricina Cuvântului lui Dumnezeu şi din pricina mărturisirii pe care o ţinuseră. Ei strigau cu glas tare şi ziceau: „Până când, Stăpâne, Tu, care eşti sfânt şi adevărat, zăboveşti să judeci şi să răzbuni sângele nostru asupra locuitorilor pământului?” Fiecăruia din ei i s-a dat o haină albă şi i s-a spus să se mai odihnească puţină vreme, până se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă şi al fraţilor lor, care aveau să fie omorâţi ca şi ei.

4) Vom experimenta o stare profundă de „în sfârșit acasă” (2 Corinteni 5:8).

Da, suntem plini de încredere şi ne place mult mai mult să părăsim trupul acesta, ca să fim acasă la Domnul.

Întreaga rasă umană este cuprinsă de acest dor de acasă, dor de Dumnezeu, chiar și fără să știe. Când ne vom întoarce acasă la Hristos, va exista o mulțumire dincolo de orice sentiment de siguranță și pace pe care l-am cunoscut vreodată.

5) Vom fi cu Hristos (Filipeni 1:21–23).

Hristos este o persoană mult mai minunată decât oricine de pe pământ. El este mai înțelept, mai puternic și mai bun și îngăduitor decât oricine cu care ți-ar plăcea să-ți petreci timpul. El este interesant la nesfârșit. El știe exact ce să facă și ce să spună în fiecare moment pentru a-și face oaspeții cât se poate de bucuroși. El se revarsă în dragoste și cu o perspectivă infinită asupra modului în care să folosească acea iubire pentru a-i face pe cei dragi să se simtă iubiți. De aceea Pavel a spus:

Căci, pentru mine, a trăi este Hristos şi a muri este un câştig. Dar, dacă trebuie să mai trăiesc în trup, face să trăiesc; şi nu ştiu ce trebuie să aleg. Sunt strâns din două părţi: aş dori să mă mut şi să fiu împreună cu Hristos, căci ar fi cu mult mai bine.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: We All Need Help – https://www.desiringgod.org/articles/we-all-need-help

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: