21 Noiembrie – Profunzimea mulțumirii

Autor: John Piper

ZIUA 325

Să ştii că în zilele din urmă vor fi vremuri grele. 2 Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroşi, trufaşi, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţumitori, fără evlavie2 Timotei 3:1-2

Observați cum lipsa de mulțumire merge împreună cu mândria, abuzul și lipsa de supunere.

Într-alt loc, apostolul Pavel spune: „Să nu se audă nici cuvinte porcoase, nici vorbe nechibzuite, nici glume proaste, care nu sunt cuviincioase, ci mai degrabă cuvinte de mulţumire.” (Efeseni 5:4). Deci, reiese că recunoștința, mulțumirea, este opusul violenței și hidoșeniei.

Motivul pentru care este așa, este că sentimentul de recunoștință e un sentiment al umilinței, nu al mândriei. El este preocupat de a-l înălța pe celălalt, nu de a se auto-înălța. Și mai poate fi recunoscut după o inimă plină de bucurie, nu una încărcată de supărare sau amărăciune. Recunoștința plină de amărăciune este o contradicție în termeni.

Cheia cu care se deblochează o inimă înspre mulțumire și o ajuți să depășească amărăciunea și hidoșenia, lipsa de respect și agresivitatea este cheia credinței puternice în Dumnezeu, Creatorul, Susținătorul, Furnizorul și Dătătorul de speranță. Dacă nu credem că suntem profund datori lui Dumnezeu pentru tot ce avem și sperăm să avem, atunci chiar primăvara recunoștinței s-a uscat de tot.

Așadar, am ajuns la concluzia că înmulțirea actelor de violență, de profanare, toate scârboșeniile și nesupunerile din vremurile din urmă, sunt de fapt o problemă strâns legată de raportarea la Dumnezeu. Problema fundamentală constă în eșecul de a simți recunoștință la nivelurile superioare ale dependenței noastre.

Atunci când marele izvor al recunoștinței față de Dumnezeu seacă exact în vârful muntelui, în curând toate fântânile mulțumirii încep să sece jos în vale. Iar când recunoștința dispare, suveranitatea sinelui tolerează din ce în ce mai multă corupție pentru satisfacerea propriilor plăceri.

Rugați-vă pentru o mare trezire a unei mulțumiri însoțite de smerenie.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: The Gravity Of Gratitude – https://www.desiringgod.org/articles/the-gravity-of-gratitude

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: