24 Noiembrie – Apucă nădejdea

Autor: John Piper

ZIUA 328

De aceea, şi Dumnezeu, fiindcă voia să dovedească cu mai multă tărie moştenitorilor făgăduinţei nestrămutarea hotărârii Lui, a venit cu un jurământ, pentru ca, prin două lucruri care nu se pot schimba şi în care este cu neputinţă ca Dumnezeu să mintă, să găsim o puternică îmbărbătare noi, a căror scăpare a fost să apucăm nădejdea care ne era pusă înainte.Evrei 6:17-18

De ce ne încurajează scriitorul epistolei către Evrei să ne păstrăm nădejdea? Dacă oricum bucuria finală a nădejdii noastre a fost obținută și asigurată în mod irevocabil de sângele lui Isus, atunci de ce ne mai spune Dumnezeu să apucăm cu fermitate nădejdea?

Răspunsul este acesta:

  • Când Hristos a murit pentru noi, El nu a cumpărat libertatea noastră ca să nu mai fie nevoie să apucăm nădejdea, ci puterea care ne face să fim tari în această nădejde.
  • El nu a cumpărat anularea voinței noastre ca și cum nu ar mai trebui să ne ținem tari, ci transformarea care împuternicește voința noastră, astfel încât să vrem să ne ținem ferm.
  • El nu a cumpărat anularea poruncii care ne revine de a ne ține tari în nădejde, ci posibilitatea împlinirii poruncii de a ne ținem tari și să apucăm nădejdea care ne e pusă înainte.
  • El nu a cumpărat anularea respectării îndemnurilor, ci din contră, ne face triumfători în împlinirea îndemnurilor.

El a murit pentru ca tu să faci exact ceea Pavel ce a făcut în Filipeni 3:12: „dar alerg înainte, căutând să-l apuc, întrucât şi eu am fost apucat de Hristos Isus”. Aceasta nu este o prostie, este însăși Evanghelia, să-i spui unui păcătos să facă ceea ce numai Hristos îl poate face să facă; și anume să nădăjduiască în Dumnezeu.

Așa că, te îndemn din toată inima mea: Întinde mâna și caută să apuci acele lucruri pentru care și tu ai fost apucat de Hristos. Ține-te tare în nădejde cu toată puterea ta – care este de fapt puterea Lui. Ascultarea ta este tot darul Lui, cumpărat cu sângele Său.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hedonist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Hold Fast To Your Hope – https://www.desiringgod.org/articles/hold-fast-to-your-hope

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: