1 Decembrie – Pregătiți calea

ZIUA 335

ZIUA 1 de advent*

*„advent” provine din cuvântul latin „adventus” și înseamnă venire sau arătare. În limbajul comun, acest cuvânt semnifică perioada de patru săptămâni care preced Nașterea Domnului.

Luca 1:16-17 – 16 El va întoarce pe mulţi din fiii lui Israel la Domnul, Dumnezeul lor. 17 Va merge înaintea lui Dumnezeu, în duhul şi puterea lui Ilie, ca să întoarcă inimile părinţilor la copii, şi pe cei neascultători la umblarea în înţelepciunea celor neprihăniţi, ca să gătească Domnului un norod bine pregătit pentru El.”

Ceea ce a făcut Ioan Botezătorul pentru poporul Israel, perioada de advent poate face pentru noi. Nu lăsa Crăciunul să te găsească nepregătit. Și aici mă refer nepregătiți spiritual. Bucuria și impactul acestei sărbători vor fi mult mai mari dacă ești pregătit!

Deci, ca să fii pregătit. . .

În primul rând, meditează la faptul că avem nevoie de un Mântuitor. Crăciunul mai întâi ne pune sub acuzare și abia apoi devine o încântare. „Astăzi, în cetatea lui David, vi s-a născut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul.” (Luca 2:11). Dacă nu ai nevoie de un Mântuitor, nu ai nevoie de Crăciun. Crăciunul nu va avea efectul dorit până când nu simțim cu disperare nevoia unui Mântuitor. Lăsați aceste scurte meditații de advent să vă trezească un sentiment dulce-amărui în urma căruia să simțiți nevoia de Mântuitor.

În al doilea rând, luați-vă un timp special în care să vă autoexaminați cu mare seriozitate. Adventul este pentru sărbătoarea Nașterii Domnului ceea ce Postul este pentru Paște. „Cercetează-mă, Dumnezeule, şi cunoaşte-mi inima! Încearcă-mă şi cunoaşte-mi gândurile!Vezi dacă sunt pe o cale rea şi du-mă pe calea veşniciei! (Psalmul 139:23–24). Așa cum spune și colinda, omenirea să-L primească, pe Regele suprem, iar inima omenească Lui să-I gătească loc. Fiecare inimă să-i pregătească loc. . . curățând casa.

În al treilea rând, lucrați să aveți în casă o atmosferă plină de așteptare și de entuziasm, toate activitățile din casa ta să-L aibă pe Dumnezeu în centru. O astfel de atmosferă va fi simțită în special de copii. Dacă tu ești entuziasmat de Hristos, atunci vor fi și ei. Dacă poți face Crăciunul interesant doar cu lucruri materiale, atunci cum vor primi copiii tăi acea sete după Dumnezeu? Dublează-ți eforturile imaginației, dacă e nevoie, pentru a face vizibilă copiilor tăi minunea venirii Regelui.

În al patrulea rând, petreceți mult mai mult timp în Scripturi și memorați aceste pasaje mărețe! „ Nu este Cuvântul Meu ca un foc, zice Domnul, şi ca un ciocan care sfărâmă stânca?” (Ieremia 23:29)! Adunați-vă în jurul acestui foc în acest sezon de advent. Cuvântul este un foc cald. În Cuvânt strălucesc culorile harului. Cuvântul vindecă mii de răni. Cuvântul este lumină pentru nopțile întunecate.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Prepare the way https://www.desiringgod.org/articles/prepare-the-way

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: