9 Decembrie – Două tipuri de împotriviri față de Isus

ZIUA 343

ZIUA 9 de advent*

„advent” provine din cuvântul latin „adventus” și înseamnă venire sau arătare. În limbajul comun, acest cuvânt semnifică perioada de patru săptămâni care preced Nașterea Domnului.

Matei 2:3Când a auzit împăratul Irod acest lucru, s-a tulburat mult şi tot Ierusalimul s-a tulburat împreună cu el.

Domnul Isus devine o Persoană tulburătoare pentru aceia care nu doresc să I se închine și tot din cauza Lui, se stârnesc mari împotriviri față de aceia care doresc să o facă. Atunci când Matei a consemnat aceste lucruri, nu a avut în minte gândurile acestea ca pe un punctul principal al învățăturii, dar realitatea celor afirmate sunt inevitabile, după cum vom vedea în continuare istoria biblică a nașterii.

Vedem că în această relatare, există două feluri de oameni care nu vor să se închine lui Isus.

Primul fel sunt oamenii care pur și simplu nu fac nimic cu privire la Isus. El nu este o entitate în viața lor. Acest grup este reprezentat chiar la începutul vieții Domnului Isus de către preoții cei mai de seamă și de către cărturari. Matei 2:4 spune: „A adunat pe toţi preoţii cei mai de seamă şi pe cărturarii norodului şi a căutat să afle de la ei unde trebuia să Se nască Hristosul.” Așa că ei i-au spus și atâta a fost tot: înapoi la viața și mersul lor, ca de obicei. Tăcerea și inactivitatea liderilor sunt copleșitoare, având în vedere amploarea a ceea ce se întâmpla.

Și observați, Matei 2:3 spune: „Când a auzit împăratul Irod acest lucru, s-a tulburat mult şi tot Ierusalimul s-a tulburat împreună cu el”. Cu alte cuvinte, circula zvonul că cineva credea că Mesia s-a născut. Inactivitatea și absența preoților celor mai de seamă este uluitoare: de ce să nu mergi și tu cu magii? Pentru că ei nu sunt interesați. Ei nu sunt pasionați să Îl găsească pe Fiul lui Dumnezeu și să I se închine Lui.

Al doilea fel de oameni care nu vor să I se închine lui Isus fac parte din categoria celor care se simt profund amenințați de El. În cazul relatării noastre este Irod. Îi este cu adevărat frică. Atât de multă frică încât face planuri ascunse, minte și apoi comite o crimă în masă doar ca să scape de Isus.

Așa că și astăzi, aceste două feluri de opoziție vor veni împotriva lui Hristos și a închinătorilor Săi: indiferența și împotrivirea ce aduce prigonire. Îmi doresc din toată inima să nu fiți într-unul dintre aceste grupuri.

Iar dacă ești creștin, lasă ca acest Crăciun să fie momentul în care să te gândești la ce înseamnă cu adevărat Nașterea Domnului – ce costuri are – să I te închini și să-L urmezi pe acest Mesia.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: Two Kinds Of Opposition To Jesus https://www.desiringgod.org/articles/two-kinds-of-opposition-to-jesus

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: