18 Decembrie – Crăciunul, un model pentru misiune

ZIUA 352

ZIUA 18 de advent*

„advent” provine din cuvântul latin „adventus” și înseamnă venire sau arătare. În limbajul comun, acest cuvânt semnifică perioada de patru săptămâni care preced Nașterea Domnului.

Ioan 17:18 – Cum M-ai trimis Tu pe Mine în lume, aşa i-am trimis şi Eu pe ei în lume.

Sărbătoarea Crăciunului este un model pentru a face misiune creștină. Misiunile sunt o oglindă a Crăciunului. Și eu sunt, și tu ești.

De exemplu, să luăm existența pericolului. Hristos a venit la ai Săi, iar ai Săi nu L-au primit. Nici tu nu L-ai primit. Au complotat împotriva Lui. Și tu ai complotat. El nu a avut o casă ca proprietate permanentă. Nici tu nu ai. Au adus acuzații false împotriva Lui. Și tu ai adus. L-au biciuit și L-au batjocorit. Și tu. A murit după trei ani de slujire. Și tu vei muri.

Dar există un pericol mai mare decât oricare dintre acestea prin care a trecut Isus. Deci și tu ești vizat!!
La mijlocul secolului al XVI-lea, misionarul Francisc Xavier (1506–1552), i-a scris părintelui Perez din Malacca (azi parte a Malaeziei) despre pericolele misiunii sale în China. El a spus,

Pericolul tuturor pericolelor ar fi să-mi pierd credința și încrederea în mila lui Dumnezeu. . . . A nu avea încredere în El ar fi un lucru mult mai îngrozitor decât orice rău fizic pe care ni l-ar putea provoca toți dușmanii lui Dumnezeu adunați împreună, pentru că fără permisiunea lui Dumnezeu nici diavolii, nici slujitorii lor umani nu ne-ar putea împiedica nici la cel mai mic nivel.

Cel mai mare pericol cu care se confruntă un misionar nu este moartea, ci neîncrederea în mila lui Dumnezeu. Dacă acest pericol este evitat, atunci toate celelalte pericole nu mai dor.

Până la urmă Dumnezeu face din fiecare pumnal un sceptru în mâna noastră. După cum J.W. Alexander spunea: „Fiecare clipă prezentă de muncă grea va fi răsplătită prin har cu un milion de veacuri de glorie.

Hristos a depășit acest pericol – pericolul neîncrederii în Dumnezeu. De aceea Dumnezeu L-a înălțat nespus de mult! Ca El, așa să fi și tu.

Adu-ți aminte în această perioadă de advent că Sărbătoarea Crăciunului este un model pentru a face misiune. Și eu, și tu. Și misiunea înseamnă pericol. Și cel mai mare pericol este să nu mai ai încredere în mila lui Dumnezeu. Cedează în fața acestui pericol și totul va fi pierdut. Cucerește acest pericol aici și nimic nu-ți va mai putea face rău pentru un milion de ani.

John Piper este fondator și profesor la desiringGod.org și rector la Bethlehem Collage & Seminarry. Timp de 33 de ani a slujit ca pastor al Bisericii Baptiste Bethlehem, Minneapolis, Minnesota. Este autorul a mai mult de 50 de cărți, inclusiv Desiring God: Meditations of a Christian Hednoist și cea mai recentă: Providence.

Sursa originală: The Christmas Model For Missions https://www.desiringgod.org/articles/the-christmas-model-for-missions

Tradus cu permisiune – Translated with permission

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: